Čez brvi prek jezera

Letošnja Noč na jezeru je v lepem vremenu zlasti v soboto zvečer pritegnila množico obiskovalcev. “Saj je skoraj tako, kot nekoč,” so komentirali v mostarskem turističnem društvu, ki je po mnogih letih ponovno prevzelo celotno organizacijo tridnevnega dogodka.

Pri skokih v mrzlo  jezero Aleš Karničnik ni imel prave konkurence. Foto: TD Most na Soči
Pri skokih v mrzlo jezero Aleš Karničnik ni imel prave konkurence. Foto: TD Most na Soči

MOST NA SOČI > Tudi letošnja Noč na jezeru, ki je nekakšen uvod v poletne prireditve v Posočju, se ni izneverila ustaljenemu scenariju povezovanja resnejšega dela v petek, ko so se srečali gospodarstveniki iz zgornjega Posočja, in zabavnejšega v soboto in nedeljo.

Po mnogih letih je organizacijo ponovno v celoti prevzelo turistično društvo. “Dolga leta društvo ni smelo prodajati pijače, zato smo ta del zaupali podjetju Jezero, ki je v soorganizacijo vedno vlagalo veliko truda. Po novem pa lahko pijačo in hrano prodaja tudi društvo, zato smo prevzeli še ta del,” pojasnjuje podpredsednik Rajko Leban. Z obiskom so zadovoljni, v soboto zvečer sta ansambla Damačica in Elvis Jackson povsem zapolnila ploščad pri Vodni hiši. Na nogometnem turnirju Soška fronta, ki se je začel že v petek popoldne, se je osem ekip vztrajno podilo za žogo, še največ znanja in kondicije je pokazala Tolminska.

V soboto pod večer prav veliko pogumnežev, ki bi se poganjali v mrzlo Sočo s samo okoli deset stopnjami Celzija, ni bilo. Je pa bilo med njimi tudi dekle, Pia Ban. Kot že večkrat je tudi letošnja skupna zmaga pripadla Alešu Karničniku, ki je izvedel salto nazaj stegnjeno in salto naprej s polovico vijaka.

Popoldne so na travniku pri Modreju spet merili moči pri vlečenju najdaljše vrvi, ki so jo razpeli prek jezera. Za sladko presenečenje so poskrbele Ljubljanske mlekarne. Posebnost letošnje prireditve je bil sobotni 15 kilometrov dolg pohod z ogledom lokacij, kjer bi prek jezera lahko postavili brvi. Mostarji menijo, da bi še najlaže in z ne veliko denarja zgradili brv pri Podselu, ki bi Most na Soči krožno povezala prek Drobočnika.


Najbolj brano