Cesto naj bi odprli konec prihodnjega tedna

V prihodnjih dneh bodo z minimalnim miniranjem očistili brežino nad cesto proti Čadrgu in prometnico predvidoma odprli konec prihodnjega tedna. Nato bodo namestili lovilne mreže in sanirali poškodovan odsek ceste.

Prepoved prometa z izjemo nujnih voženj domačinov  ostaja v 
veljavi do zaključka prve interventne  sanacije.  Foto: Boštjan Uršič
Prepoved prometa z izjemo nujnih voženj domačinov ostaja v veljavi do zaključka prve interventne sanacije.  Foto: Boštjan Uršič

ČADRG > Ko so si predstavniki Občine Tolmin, Komunale, podjetja Kaskader in geolog Jože Janež v četrtek ogledali podor na cesti proti Čadrgu, so ugotovili, da je ožje območje v dolžini okoli štiri metre večinoma očiščeno, nad sicer stabilno skalo pa je ostalo le še nekaj zemljine.

Kritičen ostaja okoli 15 metrov dolg odsek v nadaljevanju, kjer so v skalah vidne lasaste razpoke, zaradi katerih ni mogoče zagotoviti varnega prehoda. Prepoved prometa z izjemo nujnih voženj domačinov ostaja v veljavi do zaključka prve interventne sanacije, ki naj bi se začela včeraj.

Delavci Komunale bodo odstranili ograje na spodnjem robu ceste in na vozišče nasuli zaščitno plast tampona. Nato pa bodo delavci podjetja Kaskader, ki so usposobljeni za višinska dela, po kratkih odsekih s pazljivim miniranjem po razpokah očistili kritično skalno brežino. Kot zagotavljajo, bodo z deli začeli predvidoma v ponedeljek, trajala pa naj bi tri do pet dni. Po odvozu materiala, za kar bo poskrbela Komunala, bi lahko sprostili promet.

Za celovito sanacijo bo treba v nadaljevanju namestiti zaščitne mreže na brežini ter obnoviti poškodovano vozišče. Kot zagotavljajo na občini, je denar zagotovljen.


Najbolj brano