Cesta v Tolminske Ravne popoldan ponovno prevozna za osebna vozila

Danes predvidoma po 14. uri bo znova stekel promet po lokalni cesti do Zadlaz-Žabč in Tolminskih Raven, kjer je prišlo do podora, vendar bo po njej trenutno mogoč le promet z osebnimi vozili, so sporočili iz Občine Tolmin.

Cesta v Tolminske Ravne je bila od 8. marca zaradi podora kmalu 
za vasjo Žabče neprevozna. Foto: STA
Cesta v Tolminske Ravne je bila od 8. marca zaradi podora kmalu za vasjo Žabče neprevozna. Foto: STA

TOLMIN > Cesto v dolžini 15 metrov, kjer je prišlo do podora, bodo trenutno uredili z makadamom, dokončno pa bo urejena in asfaltirana v spomladanskih mesecih, ko bodo odpravljali manjše sanacije na lokalnih cestah, je za STA povedal direktor Komunale Tolmin Berti Rutar.

Cesta je bila od 8. marca zaradi podora kmalu za vasjo Žabče neprevozna, zasilna prevoznost pa bo vzpostavljena z izvedbo betonskega skalometa na poškodovanem odseku.

Prihodnji teden, predvidoma v torek in sredo, pa bodo prvotno stanje vzpostavili tudi na vodovodu, saj vodovodni sistem Zadlaščica oskrbuje s pitno vodo okrog 5000 tamkajšnjih prebivalcev. Kljub podoru pa ni prišlo do težav pri oskrbi s pitno vodo, saj so delavci tolminske Komunale naredili obvod glavne cevi in tako preprečili njeno poškodovanje.

Rutar je še povedal, da so bili prebivalci vasi, ki so bile zaradi podora odrezane od občinskega središča, potrpežljivi, navajeni so namreč takih izrednih dogodkov. Dobro so se odrezali tudi njihovi delavci, ki so zaradi zagotovitve varnosti in kar najhitrejše vzpostavitve prvotnega stanja delali tudi minuli konec tedna.


Najbolj brano