Cepljenje bo pol ceneje

Mestna občina z Zdravstvenim domom Nova Gorica junija in julija organizirata akcijo cepljenja proti klopnemu meningoencefalitisu. Prispevala bo polovico stroškov prve in druge doze cepiva.

Mestna občina bo za svoje občane subvencionirala cepljenje 
proti klopnemu meningoencefalitisu.    Foto: Leo Caharija
Mestna občina bo za svoje občane subvencionirala cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Promocijska akcija je namenjena občanom s stalnim bivališčem v mestni občini, subvencionirana cena enkratnega cepljenja je zanje dvanajst evrov. Da bo cepljenje učinkovito, je treba prejeti najmanj dve dozi cepiva, za popolno zaščito je priporočena tudi tretja doza.

V Zdravstvenem domu Nova Gorica bodo cepljenje izvajali med 8. in 17. junijem v ambulanti splošne in družinske medicine Jasne Rovčanin, ob ponedeljkih (med 14. in 16. uro) in sredah (med 11. in 13. uro). Kot so povedali, bo cepljenje za prvo dozo potekalo v opredeljenih dneh junija in se po 14 dneh od prejetja prve doze nadaljevalo s prejemom druge doze. “Cepljenje se bo ob ponedeljkih in sredah ob istih urah nadaljevalo v juliju,” so pojasnili. Nanj se morajo občani naročiti, do subvencij so upravičeni vsi s stalnim bivališčem v mestni občini, razen otroci, rojeni v letih 2017 in 2016, ki se lani niso cepili, in odrasli, letniki 1971 in 1970, ki se lani niso cepili. Omenjenim stroške krije Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.


Najbolj brano