Burja pokazala zobe, najhuje je v Lokavcu

Danes v Vipavski dolini burja piha tudi s sunki okoli 130 kilometrov na uro. Gasilsko reševalni center Ajdovščina in ostale službe civilne zaščite odpravljajo težave na različnih lokacijah. Najhuje je v Lokavcu.

Najhuje je v Lokavcu, kjer je ena hiša zgorela. Gasilci so požar 
pogasili. Dvema hišama pa je odneslo strehi.  Foto: GRC Ajdovščina
Najhuje je v Lokavcu, kjer je ena hiša zgorela. Gasilci so požar pogasili. Dvema hišama pa je odneslo strehi.  Foto: GRC Ajdovščina

AJDOVŠČINA > Zadnjih nekaj ur izmenično zapirajo hitro in regionalno cesto, trenutno pa veljajo omejitev 3. stopnje na vipavski hitri cesti, omejitev 2. stopnje na regionalni cesti med Vipavo in Ajševico ter omejitev 1. stopnje med Podnanosom in Vipavo, sporočajo iz ajdovske občine.

Najhuje je v Lokavcu, kjer je ena hiša zgorela. Gasilci so požar pogasili. Dvema hišama v Lokavcu pa je odneslo strehi. Navsezgodaj zjutraj so gasilci hiteli na Predmejo, kjer je nosilo kose pločevine. Del pločevinaste strehe je odneslo tudi z bivšega Nanosa, nevarne materiale burja nosi tudi po Ribniku. Že zjutraj je odtrgala prometni znak nad prehodom za pešce pri Snici, poleg tega pa lomi drevje in naokoli raznaša vse, kar se ujame vanjo, še sporočajo iz občine in občane pozivajo, da so previdni pri kurjenju v svojih pečeh.

Burja naj bi se danes umirila, v celoti pa bo ponehala jutri dopoldne.

Medtem je že stekla akcija pomoči štiričlanski družini iz Lokavca, ki je zaradi požara ostala brez strehe nad glavo, gasilci so požar, ki je po prvih informacijah izbruhnil na podstrešju, pogasili. Civilna zaščita je družini z dvema hčerkama že zagotovila nadomestno stanovanje. Klicu na pomoč so se odzvali pri Karitas in družini že ponudili posteljnino, obleko in druge nujne potrebščine. V imenu družine prosijo za dar, ki jim bo omogočil premostitev trenutne situacije.

Pomoč se zbira pri Karitas vipavske dekanije, Ajdovščina, Vipavska cesta 11 na TRR SI56 0475 1000 0867 279, sklic SI00 260320, namen: požar.

Kot smo izvedeli, je župan občine Tadej Beočanin v imenu občine Ajdovščina prvi podprl akcijo in nakazal 1000 evrov.


Najbolj brano