Budnica tudi med epidemijo

Tradicije obeleževanja so 1. maja po svetu so različne, v Sloveniji pa nas tradicionalno zbudi praznična budnica. Že drugo leto zapored bo za praznično prebujanje v ajdovski občini poskrbela Gasilska zveza Ajdovščina.

V ajdovski občini prvomajska budnica ne bo izostala kljub 
epidemiji. Foto: Leo Caharija
V ajdovski občini prvomajska budnica ne bo izostala kljub epidemiji. Foto: Leo Caharija

AJDOVŠČINA > Ker zdravstvene razmere godbenikom še ne dopuščajo, da bi vadili in nastopali v skupini, se je občina za pomoč pri ohranjanju prvomajske tradicije ponovno obrnila na Gasilsko zvezo Ajdovščina, ki je nemudoma potrdila sodelovanje. Na prošnjo Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti pa je letos tudi Gasilka zveza Slovenije pozvala vsa slovenska prostovoljna gasilska društva k izvedbi letošnje prvomajske budnice in za ta namen pripravila tudi priporočila in navodila.

V ajdovski občini bodo prvomajsko budnico na praznično jutro izvajala vsa prostovoljna gasilska društva naše gasilske zveze, iz Ajdovščine, Cola, Sela in iz Šmarij. S koračnicami preko zvočnikov bodo pražnje oblečeni prostovoljni gasilci s svojimi gasilskimi vozili od 6. ure dalje zaokrožili skozi vse kraje in zaselke občine.


Najbolj brano