Blaž Mlečnik je novi direktor GRC Ajdovščina

S soglasjem občinskega sveta je dosedanji poveljnik ajdovskih poklicnih gasilcev Blaž Mlečnikuradno prevzel vodenje Gasilsko reševalnega centra Ajdovščina kot direktor javnega zavoda.

Blaž Mlečnik, novi direktor 
GRC Ajdovščina Foto: Alenka Tratnik
Blaž Mlečnik, novi direktor GRC Ajdovščina Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > Ajdovski občinski svet je junija letos sprejel nov odlok o ustanovitvi zavoda in znova združil funkciji direktorja in operativnega vodje. Odločitvi je sledil javni razpis, na katerem je svet zavoda za direktorja imenoval Blaža Mlečnika, ki po potrebi še vedno opravlja tudi operativno delo.

V enoti je trenutno dvanajst operativnih gasilcev, skupaj pa 14 zaposlenih. Delo je organizirano v štirih izmenah s po tremi člani na izmeno, a ob organizaciji dopustov in drugih odsotnosti sta v izmeni le redko več kot dva gasilca. Kadrovska okrepitev enote je zato ena od prednostnih nalog, ki se jim bo direktor posvetil v mandatu. Kot pravi Mlečnik, verjame, da bo občina kot ustanoviteljica zavoda podprla njihova prizadevanja.

“Po številu intervencij na gasilca smo med vsemi poklicnimi enotami na prvem mestu. Lani smo jih opravili 287, letos smo jih imeli že 200, pričakovati pa je, da se bo njihovo število s širitvijo industrije in stanovanjskih sosesk v občini le še večalo. Za nas je ključno, da se lahko občani vedno obrnejo k nam po pomoč, to pa jim bomo lahko nudili, če nas bo dovolj,” je med drugim po prevzemu funkcije povedal novopečeni direktor Blaž Mlečnik.

Ob kadrovskih zadevah sta med glavnimi izzivi, ki ga čakajo, tudi obnova voznega parka gasilcev in reševalcev ter gradnja novih prostorov gasilsko reševalnega centra v sklopu Logističnega centra Ajdovščina. Za to naložbo si ajdovski poklicni gasilci prizadevajo že dobro desetletje.


Najbolj brano