Beočanin: “Ni še dovolj zaupanja”

Imenovanja predstavnikov občine v svete osnovnih šol in razvojne agencije je spet naelektrilo ozračje v občinskem svetu. SDS je točko obstruirala, saj se ji ne zdi korektno, da je pristojna komisija predlagala le kandidate koalicije, svetniki NSi so ob nestrinjanju z delitvijo na naši-vaši glasovali proti predlaganim kandidatom.

Ajdovski župan Tadej Beočanin Foto: Leo Caharija
Ajdovski župan Tadej Beočanin Foto: Leo Caharija

AJDOVŠČINA > Na dnevnem redu četrtkove seje občinskega sveta so bila tudi imenovanja predstavnikov ustanoviteljice v svete Razvojne agencije Rod (dva predstavnika občine in predstavnik uporabnikov) ter osnovnih šol Šturje, Col, Otlica in Dobravlje, kjer ima občina po tri predstavnike.

Predloge kandidatov so na poziv posredovali občinski odbori in organizacije SDS, NSi, SD, SMC, ZZP, Nina Štrancar in DeSUS, Levica in SMC, kot posamezniki pa še župan Tadej Beočanin ter Matjaž Bajec in Katja Mužina, sicer svetnika Liste Burja.

Miha Kapelj

SDS

“Ne zdi se nam korektno, da bodo predlagani samo kandidati z vaše strani. Za nami je 21 odstotkov volilcev.”

Izbor kandidatov, ki jih je svetnikom v potrditev predlagala občinska komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, pa je znova naelektril ozračje med koalicijo in opozicijo. “Tak način je, milo rečeno, čuden. Kot smo že v začetku povedali, boste kaznovali ljudi, ki ne bodo imeli nič s tem, da smo bili mi proti proračunu. Imena niso kriva. Ne zdi se nam korektno, da bodo predlagani samo kandidati z vaše strani. Za nami je 21 odstotkov volilcev. Zato obstruiramo to točko,” je v imenu SDS pred odhodom iz sejne sobe povedal Miha Kapelj.

Tudi Jožko Premrn iz NSi je bil kritičen do očitne prakse, da se, ne le v občinske odbore in komisije, ampak tudi v svete javnih zavodov predlaga samo kandidate koalicije. “To ne prinaša pozitivne energije in vzdušja, ki sta potrebna za razvoj občine. Ljudje pričakujejo, da bomo skupaj delali za dobrobit vseh. Tako pa ostajamo osamljen otok, kjer se gremo mi-vi. Ne vem, kaj bodo imeli od tega občani.”

Tadej Beočanin

župan

“Ta hip ne obstaja dovolj zaupanja do predstavnikov, ki jih predlagate, da bodo sodelovali skladno z navodili občine.”

Župan Tadej Beočanin je bil v odgovoru Premrnu jasen: “Ta hip ne obstaja dovolj zaupanja do predstavnikov, ki jih predlagate v svetniških skupinah SDS in NSi, da bodo sodelovali skladno z navodili občine. Če se skozi sodelovanje in pogovore izkaže, da ste zaupanja vreden partner, se ta razmerja lahko kadarkoli spremenijo. Vrata so odprta.” V NSi so povabilo slišali, in kot pravijo, si vrat ne zapirajo.


Najbolj brano