Ana Roš znova med deseterico najboljših kuharskih mojstrov sveta

Kuharska mojstrica Ana Roš se je znova uvrstila na lestvico desetih najboljših kuharskih mojstrov na svetu po izboru kulinaričnih poznavalcev The Best Chef Awards. Obenem je z devetim mestom najvišje rangirana ženska na lestvici, so sporočili iz ekipe Hiše Franko.

Ana Roš je letos tudi prejemnica prvič podeljene nagrade The Best 
Chef Pristine Award, ki se podeljuje mojstrom, ki pri svojem delu 
prisegajo na skrbno izbrane lokalne proizvode in uporabljajo 
široko mrežo lokalnih kmetov in pridelovalcev.
Ana Roš je letos tudi prejemnica prvič podeljene nagrade The Best Chef Pristine Award, ki se podeljuje mojstrom, ki pri svojem delu prisegajo na skrbno izbrane lokalne proizvode in uporabljajo široko mrežo lokalnih kmetov in pridelovalcev. 

MADRID, KOBARID > Najboljše kuharje na lestvici The Best Chef Awards so razglasili v torek na slavnostni podelitvi v Madridu.

Ana Roš prejemnica tudi prvič podeljene nagrade The Best Chef Pristine Award

Roševa je sicer na lestvici padla za dve mesti, a še vedno ostaja edina Slovenka v deseterici najboljših. Poleg tega je letos prejemnica prvič podeljene nagrade The Best Chef Pristine Award, ki se podeljuje mojstrom, ki pri svojem delu prisegajo na skrbno izbrane lokalne proizvode in uporabljajo široko mrežo lokalnih kmetov in pridelovalcev.

Roševa je namreč med drugim poznana tudi po sodelovanju z lokalnimi kmeti in podpiranju trajnostnega kmetovanja. V ekipi Roševe pa so dodali, da ta nagrada izpostavlja predanost kuharske mojstrice k uporabi najboljših, lokalno pridelanih sestavin.

"To je najlepša nagrada, ki bi jo lahko prejela," je Roševa dejala za STA in dodala, da so vse njene občasne "nočne more", ko se sprašuje, ali bodo zdržali, s tem na nek način poplačane. Zahvalila se je Slovenski turistični organizaciji, "da stoji za slovensko gastronomijo", obenem pa pozvala: "Spodbujam predsednika vlade, da nas še bolj spremlja pri tem, kar počnemo, ker bomo mogoče prej ali slej potrebovali še več pomoči".

Že tretje leto zapored dobila tudi dve Michelinovi zvezdici

Visoko priznanje sicer prihaja le dva tedna po tem, ko je postalo znano, da je Roševa s Hišo Franko že tretje leto zapored dobila dve Michelinovi zvezdici.

Za najboljšega kuharja na svetu je bil medtem izbran s tremi Michelinovimi zvezdicami nagrajeni Španec Dabiz Munoz.

The Best Chef je koncept, ki je nastal leta 2015 in predstavlja svet vrhunske kuhinje preko digitalne in socialno tržne platforme. Njegov cilj je združiti ljubitelje hrane z vsega sveta in ustvariti skupnost za tiste, ki jim hrana predstavlja strast - prostor, kjer se lahko izmenjavajo znanje in izkušnje ter pogovarja o svetu vrhunske kulinarike.


Najbolj brano