Akcijski film na Kaninu rešuje bovško zimo

V teh dneh je v Bovcu ekipa 400 ljudi, ki bo v produkciji Amazon Studios na Kaninu snemala atraktivne prizore v dolini Graben. Imajo dovoljenja pristojnega ministrstva za snemanje v času zaprtja države in prepovedi smučanja. Sončni Kanin bo s sodelovanjem iztržil toliko, kot če bi bilo smučišče odprto. Natančnejših podatkov pa ne povedo.

Na Kaninu zdaj ameriška ekipa snema akcijski film. To bo, poleg 
promocije Kanina,  pomagalo ublažiti tudi izpad prihodkov.  Foto: Nataša Tratnik
Na Kaninu zdaj ameriška ekipa snema akcijski film. To bo, poleg promocije Kanina, pomagalo ublažiti tudi izpad prihodkov.  Foto: Nataša Tratnik

BOVEC > Zaprtje države oziroma ustavitev vseh dejavnosti gre ameriški snemalni ekipi, ki v teh dneh snema na kaninskem smučišču na roko. Tudi upravljavec smučišča Sončni Kanin v lasti Občine Bovec, ki z njimi sodeluje, se ne pritožuje. Kot pravi direktorica Manuela Božič Badalič, bodo s plačilom, ki ga bo produkcijska hiša plačala za snemanje, nadomestili izpad smučarskih gostov.

Helikopter po trikrat na dan leti na Kanin

Mednarodni gostje, ki so vpleteni v ustvarjanje filma, ki je še vedno skrivnost, so zasedli skoraj vse apartmaje v Bovcu, v celoti tudi družinski hotel Soča. Sodelujejo z letališčem Bovec, od koder vsak dan proti Kaninu vsaj trikrat poleti helikopter, ki so ga producenti najeli za prevažanje materiala. Še en helikopter pa stalno dežura za primer nesreče.

”Sončni Kanin je vpleten zgolj logistično. Zjutraj peljemo ljudi ha hrib, popoldan nazaj v dolino. Najeli so restavracijo Prestreljenik. Z njimi sodeluje okoli deset naših zaposlenih. Ameriška ekipa in naši zaposleni se stalno testirajo,” pravi direktorica.

Smučišče so včeraj ponovno zaprli, kar pomeni, da bo imela snemalna ekipa še lažje delo. Pristojno ministrstvo je dovolilo, da z gondolsko žičnico prevažajo vse, kar snemalna ekipa potrebuje. “Mi smo jim v logistično podporo. Zjutraj peljemo z gondolsko žičnico ves material, ki ga potrebujejo, na voljo imajo teptalce snega in vse ostalo,” pojasnjuje Badaličeva. “Smo pa že pred njihovim prihodom sprožili vse plazove v dolini Graben. Na našo željo in njihovo soglasje smo se dogovorili, da bodo vse snežne zgradbe, ki jih potrebujejo za snemanje, pustili za našo uporabo. Upam na ponovno odprtje smučišča in veselje ob uporabi njihovih zgradb.”

Mlekuž: samo želim si takšnih sodelovanj

Bovški župan Valter Mlekuž pravi, da z vpletenimi niso imeli nobenih težav. vse so se dogovorili. Dodaja, da so se z organizatorji od vsega začetka korektno pogajali, vse zaplete so sproti reševali: “Samo želim si takih sodelovanj. Kot opažam je v to zgodbo vpletenih tudi veliko domačinov, ki prek zime nimajo dela. Zelo me veseli njihova pozornost do nesreče v Trenti. Ko so izvedeli za pogorelo hišo, so takoj darovali denar kot pomoč pri obnovi,” je s sodelovanjem zadovoljen Mlekuž. Ker je v Bovcu v času, ko je vsa država zaprta, 400-članska ekipa, bo to tudi spodbuden obliž za bovški turizem, ki deli usodo slovenskega v času epidemije.


Najbolj brano