Ajdovski C-Astral se povezuje z japonsko družbo Terra Drone

Vodilna svetovna korporacija na področju dronov Terra Drone je kupila delež v ajdovski družbi C-Astral. Sodelovanje bo za ajdovsko družbo, specializirano za proizvodnjo in storitve majhnih sistemov brezpilotnih zrakoplovov s fiksnimi krili, predvsem strateškega pomena, je povedal eden od ustanoviteljev in direktorjev C-Astrala Nejc Trošt.

 Foto: STA
Foto: STA

AJDOVŠČINA > "V skupino Terra Drone smo se povezali zaradi krepitve globalne prodajne in podporne mreže. Pričakujemo tudi sinergijske učinke uporabe sistemov znotraj skupine z nadaljevanjem raziskav in razvoja ter prilagajanja najzahtevnejšim tržnim priložnostim," je poudaril Nejc Trošt.

Kot je poročal portal UAS Weekly, se je japonska mednarodna korporacija Terra Drone pogovarjala z več potencialnimi partnerji po vsem svetu, nad C-Astralom pa se je navdušila zaradi napredne tehnologije, prožnosti in celotnega spektra rešitev, ki jih ponuja.

"Prepričan sem, da bo globalna mreža Terra Drone pomagala C-Astralu hitro povečati obseg prodaje," je za UAS Weekly povedal direktor Terra Drone Toru Tokushige.

Terra Drone Corporation je vodilni svetovni ponudnik rešitev za industrijske drone, ustanovljen leta 2016. Sedež podjetja je v Tokiu, po svetu ima še 20 podružnic. Ponuja inovativne tehnologije za brezpilotne zrakoplove, opremljene s tehnologijo Lidar in metodami fotogrametrične meritve v sektorjih gradbeništva, elektrike, energije ter nafte in plina. Specializirano je za visoko zmogljivo strojno opremo, najsodobnejšo programsko opremo, brezpilotne storitve in sisteme za upravljanje prometa z droni.

Trošt je povedal še, da bodo sami še naprej razvijali in izdelovali drone, skupaj z drugimi ponudniki iz sistema Terra Drone pa bodo uporabnikom lahko ponudili celovite rešitve.


Najbolj brano