200 stekleničk je takoj pošlo

Enako kot mestna občina je tudi Občina Šempeter - Vrtojba sklenila zatirati tigraste komarje z uporabo preparata Aquatain. Včeraj je brezplačno promocijsko razdelila 200 stekleničk preparata, ki so ga ljudje dobesedno razgrabili.

Občina je brezplačno razdelila 200 stekleničk preparata za zatiranje ličink komarja, ki so jih ljudje dobesedno razgrabili.  Foto: Denis Sabadin
Občina je brezplačno razdelila 200 stekleničk preparata za zatiranje ličink komarja, ki so jih ljudje dobesedno razgrabili.  Foto: Denis Sabadin

ŠEMPETER > V Šempetru in Vrtojbi bo občina omenjen preparat, ki ni biocid in se razgradi po naravni poti, vlivala v odtočne jaške na enak način, kot je to naročila uprava v Novi Gorici. V jaške in tudi drugam, kjer je stoječa voda, v katero tigrasti komar odlaga jajčeca, ga bodo delavci občinskega režijskega obrata vlivali do septembra. Toda to samo po sebi še ne bo ustavilo naraščanja populacije nadležne žuželke, ki je potencialno nevarna, dobrodošlo je tudi primerno ravnanje ljudi. In da bi ga spodbudili, jim je občina včeraj razdelila 200 brezplačnih stekleničk preparata Aquatain.

Kot so povedali v upravi občine, je zaloga pošla takoj. Kar kaže, da je problem res pereč. Ampak šlo je le za promocijo. Preparat je mogoče kupiti v cvetličarni Komunale v Novi Gorici, v Kalii pri Sparu v Šempetru ter v Agrarii na Volčji Dragi. Ni pa to dokončna rešitev pred progasto nadlogo, komarji bodo ostali. Le število je mogoče omejiti, najbolj tako, da je vsak pozoren na morebitne ličinke v stoječi vodi okoli doma. Žarišča so na primer jaški, nepokrite zalivalke, podstavki za rože, vedra, odprte plastenke, avtomobilske pnevmatike, ponjave, žlebovi, sodi, rezervoarji, druge posode.


Najbolj brano