Vse življenje oblečeni v napačno barvo?

Tisti, ki zaupajo astrologiji in horoskopom, so prepričani, da lahko oblačila določenih barv iz nas potegnejo nepričakovane potenciale.

Ali obstaja povezava med barvami in vašim znakom zodiaka? Zvesti bralci astroloških člankov trdijo, da obstaja. Prav mogoče je, da že vse življenje nosite oblačila v barvah, ki delajo proti vam ali pa vas ne spodbujajo dovolj.

Rdeča simbolizira strast, energijo in vztrajnost ovnov. Foto: Unsplash

Preveč bele ustvari učinek izolacije in nas loči od drugih ljudi.

Rdeča in črna

Barve nas tudi sicer, stran od astrologije in zodiaka, razgalijo bolj, kot si mislimo. Rdeča je nekomu privlačna, prijazna in poživljajoča, drugemu se zdi agresivna in ukazovalna. Nikoli se ne odzivamo na le eno barvo, ampak na kombinacije; sivo nebo poleti ni tako deprimirajoče kot pozimi. In kaj barve povedo o tistem, ki jih nosi?

Črna je barva avtoritete in moči, poslušnosti, zaščite in skrivnostnosti. Povezujejo jo z molčečnostjo, neskončnostjo in ženskostjo, hkrati pa s pasivnostjo. Pravijo celo, da črna preprečuje spreminjanje in rast, ljudje, oblečeni v črno, pa se velikokrat skrivajo pred svetom. V modi naj bi nakazovala podrejenost žensk, drugi pa jo nosijo, ker še vedno verjamejo, da jih naredi bolj vitke. Pa še ena vraža se je drži: da je barva zla. A kljub temu drži, da je modna in brezčasna.

Rdeča, čustveno najbolj intenzivna barva, stimulira srčni utrip in dihanje. Je pa tudi barva ljubezni.

Strokovnjaki svetujejo, da je na razgovor za službo primerni priti v modrem. Foto: Unsplash

Na razgovor za zaposlitev v modrem

Neveste so v beli obleki, ker simbolizira nedolžnost in čistost. Ker odbija svetlobo, jo štejejo za barvo poletja. Je tudi barva, ki nas varuje pred šoki, daje občutek svobode in odprtosti. Preveč bele pa ima tudi učinek izolacije in nas loči od drugih ljudi. Rdeča, čustveno najbolj intenzivna barva, stimulira srčni utrip in dihanje. Je pa tudi barva ljubezni. Tiste, ki jo nosijo, mnogi dojemajo kot močnejše, vitalne osebnosti, pomagala pa naj bi premagati črne misli. Povezana je tudi z jezo; ljudje, ki so oblečeni rdeče, so včasih precej razdražljivi, nepotrpežljivi. Ker je precej intenzivna, naj ne bi pomagala pri konfliktih in pogajanjih. Zanimivo je, da rdeči avtomobili privabljajo tatove, notranji opremljevalci pa pravijo, da je rdeče pohištvo dokaz perfekcije, ki vzbudi pozornost.

Zlata simbolizira prestiž, izobilje in moč. Kot nalašč za rojene v znamenju leva.

Za rožnato pravijo, da je romantična in da pomirja. Zmanjšuje agresijo in nepotrpežljivost, lajša pa tudi občutek osamljenosti, potrtosti in ranljivosti. Športne ekipe včasih omarice nasprotnikov pobarvajo roza v upanju, da bodo nasprotniki izgubili energijo.

Modra predstavlja ocean, ustvarja pretok idej in veča željo po eksperimentiranju. Foto: Unsplash

Modra, barva neba, noči in morja je med najbolj priljubljenimi. Izraža mirnost, sprošča telo, spodbuja kreativnost, intuitivnost, hkrati pa lahko preveč temno modre barve sproži depresivne trenutke. Svetlo modra naj bi varovala pred vsakodnevnim hitenjem in nespečnostjo. Mnogi modni oblikovalci svetujejo, naj ljudje na razgovor za službo oblečejo modro barvo, saj simbolizira vdanost, ljudje, ki delajo v modrih sobah, pa naj bi bili bolj produktivni. Neka raziskava je celo pokazala, da lahko dvigovalci uteži v modri telovadnici dvignejo večjo težo.

Zelena pomirja

Zelena, izredno priljubljena barva pri okraševanju, simbolizira naravo. Je nevpadljiva in prijetna za oči, saj hkrati sprošča, regenerira in omogoča vživljanje v čustva drugih. V bolnišnicah imajo zaradi njenega sproščujočega učinka velikokrat zelene stene, v srednjem veku pa so bile neveste oblečene v zeleno, ker simbolizira plodnost.

Temno zelena je možata, konservativna, izraža bogastvo in pomaga pri čustveni negotovosti. Ko zelena postane dolgočasna, gorčične ali olivne barve, naznanja razpad; kot listje, ki odpada z dreves, simbolizira človeka brez volje.

Barve in zodiak

OVEN

Ovni, vaša barva je rdeča, saj simbolizira strast, energijo in vztrajnost. Oven v sebi nosi naravno navdušenje nad življenjem, rdeča pa je barva vznemirjenja in vztrajnosti.

BIK

Barva bikov je zelena, povezana je z naravo in rastjo. Simbolizira tudi polja in travnike, kjer se bik počuti zelo domače. To nebesno znamenje močno povezujemo s pomladjo, ko se vrne zelena barva.

DVOJČKA

Dvojčki, vaša je rumena. Svetla in živahna, navdihujoča in vznemirljiva, tako kot vi sami. Povezujemo jo s soncem, saj žari in seva dobro energijo.

RAK

Barvi rakov sta bela in srebrna. To sta čisti in jasni barvi. Predstavljata tako površino vode kot površino Lune. Povečujeta željo po učenju, pozornost, čuječnost in dovzetnost, kar omogoča dobro povezanost z ljudmi in srečna ljubezenska razmerja.

LEV

Barva leva je zlata, topla, pozitivna barva. Simbolizira prestiž in izobilje, vedno je bila simbol moči. Zato ne preseneča, da je lev kot kralj živali navdušen nad to barvo.

DEVICA

Zelena in rjava omogočata devici, da se osredotoči na to, da poskuša v vsem biti boljša od drugih. V naravi zelena barva predstavlja rast in zato devici pomaga pri samoizpopolnjevanju. Rjava barva je simbol stabilnosti in podpira previden in prizemljen življenjski slog, ki ga devica dobro sprejema.

TEHTNICA

Tehtnice, vaši barvi sta roza in svetlo modra. Tako rožnata kot svetlo modra naredita tehtnico nežno in ljubečo, pomirjeno in všečno. Svetlo modra barva, ki spominja na hladen vetrič, predstavlja ravnotežje in jasnost, medtem ko roza kaže na sočutno in ljubečo naravo tega znamenja.

ŠKORPIJON

Škorpijoni, vaša barva je črna, kar je povezano s skrivnostnostjo vašega značaja. Škorpijon je pogosto zelo radoveden in osredotočen. Črna simbolizira globine, v katerih živi, in njegovo željo po življenju pod površjem.

STRELEC

Barva strelca je vijolična in omogoča, da je njegov filozofski um bolj odprt in razsvetljen. Je tudi pozitivna barva in strelcem omogoča širiti obzorja.

KOZOROG

Tako siva kot rjava pomagata kozorogu najti najboljšo in najbolj praktično pot v življenju. Sta nevtralni barvi, vendar sta močni in pomagata pri iskanju notranje moči, hkrati nudita občutek zanesljivosti. Siva simbolizira preprosto in neposredno naravo kozoroga, rjava pa predstavlja občutek stabilnosti. Ti barvi omogočata kozorogu, da je odločen in si v življenju prizadeva za dobre stvari in napredek.

VODNAR

Barva vodnarja je modra. Spodbuja ustvarjalnost in pomaga uravnotežiti njihov večni notranji nemir. Modra predstavlja ocean, ustvarja pretok idej in veča željo po eksperimentiranju.

RIBI

Barva rib je svetlo zelena in simbolizira prenovo. Ribam omogoča, da se povežejo s svojo podzavestjo. Je barva življenja, svetlo zelena predstavlja tako prenovo kot navdih.


Najbolj brano