“Snidjeni njoki” (njoki iz kvašenega testa) s kunčjim ragujem in komarčkom

Sestavine

Njoki:

1 kg moke

2 žlički sladkorja

1 žlička soli

4 žlice svinjske masti

50 g kvasa

voda (po potrebi)

Ragu:

1 zajec

1 čebula

2 stebli zelene

2 korenčka

2 žlici paradižnikove mezge

½ litra belega vina

semensko olje (po potrebi)

voda (po potrebi)

sol (po potrebi)

košček masla

cvet komarčka

dimljena skuta

Kvas razpustimo v mlačni vodi in z vsemi sestavinami za njoke zamesimo testo. Pustimo ga vshajati približno eno uro, nato oblikujemo majhne kroglice, ki jih razporedimo po pekaču, obloženem s peki papirjem. Kroglice, ki ne smejo biti preveč skupaj, kuhamo na pari 20 minut.

Kunca razrežemo in damo v vročo naoljeno ponev ter popražimo z vseh strani. Sesekljamo korenje, čebulo in zelene ter zelenjavo pristavimo h kosom kunca. Zalijemo z vinom in vodo, tako da je meso pokrito. Ko tekočina zavre, dodamo paradižnikovo mezgo in kuhamo še eno uro. Meso razkoščičimo in z nožem narežemo na koščke, ki jih vrnemo v omako.

V ponvi razpustimo maslo in na njem sotiramo njoke. Postrežemo jih z žlico raguja, potresemo z mletimi cvetovi komarčka in nastrgano dimljeno skuto.

Recept je pripravila Gabriella Cotalli Devetak iz Lokande Devetak na Vrhu sv. Mihaela.


Najbolj brano