Se morda duhovno prebujate?

Duhovnost je namenjena odkrivanju našega notranjega jaza, tistega dela, ki je zunaj fizičnega, smrtnega oziroma omejenega bivanja.

Medtem ko nekateri načrtno odkrivajo svojo duhovno resnico, pa drugi doživijo nenadno prebujenje, bodisi v sanjah bodisi v trenutkih, ko so bili klinično mrtvi ali pa v nenavadni situaciji.

Lahko pa se zgodi, da se nam znaki duhovnega prebujanja pojavljajo, mi pa niti ne vemo, za kaj gre, in postajamo zmedeni. V pomoč tistim, ki se ne znajdejo najbolje med znanilci svoje nove zavesti, navajamo znake, ki nam pomagajo razumeti notranjo rast.

S pravilnim duhovnim študijem in meditacijo pridobimo notranjo tišino in duševni mir. Začnemo opažati, kako je mir vedno v nas, in ga lahko najdemo kjerkoli in kadarkoli, ne glede na okoliščine.

Od zunanje do notranje ozaveščenosti

Duhovno rast spremljajo čustvene, telesne in duševne spremembe, ko se odpirajo naša notranja čutila. Postanemo bolj dojemljivi in občutljivi na skrito naravo resničnosti. Pred duhovnim prebujanjem so ljudje videli svet s svojimi omejenimi petimi čutili in niso zaznavali nikakršnih duhovnih informacij in znanj oziroma tistih, ki niso znanstveno dokazana ali nimajo praktične potrditve. Ob duhovnem prebujanju lahko lažje doživimo astralno ali subtilno dimenzijo, vidimo več pomena v sanjah in prejemamo sporočila v meditativnem stanju.

Od stresa do miru

Pred duhovnim prebujanjem ljudje svet okoli sebe najpogosteje vidijo in dojemajo kot ustaljeno resničnost, nad katero nimajo nobenega vpliva ali pa zelo omejeno moč. Vsakodnevno življenje je za mnoge tako stresno in na trenutke celo strašljivo. S pravilnim duhovnim študijem in meditacijo pridobimo notranjo tišino in duševni mir. Začnemo opažati, kako je mir vedno v nas, in ga lahko najdemo kjerkoli in kadarkoli, ne glede na okoliščine. Počasi začne naš notranji mir sevati vse okoli nas, da ustvarjamo valove miru, kamor koli gremo.

Od jeze do razumevanja

Pred duhovnim prebujanjem bi se čutili vznemirjene zaradi drugih, pa naj bodo to družina, sodelavci, družba, politika, bog ali božanstvo, in jih krivili za vse težave. Ko se duhovna zavest dviguje, se začnemo zavedati, kako ustvarjamo lastne življenjske izkušnje na globoki notranji ravni. Zavedamo se, da vsakdo prehaja skozi lastne cikle učenja, tako kot mi. Lahko sočutimo in razumemo vzroke njihovih težav, njihovih strahov ali skrbi, hkrati pa ostanemo nepovezani. Novo stanje nam omogoči učenje in osredotočanje na tisto, kar se moramo naučiti. Začnemo se tudi oddaljevati od lastnih pričakovanj glede drugih ljudi, s čimer sebe postavimo na pravo mesto - na svoj prestol resnične moči.

Od žrtve do čarobnega bitja

Duhovno prebujanje nam pomaga videti, kako iz trenutka v trenutek manifestiramo lastne življenjske izkušnje. Nismo več žrtve usode ali okoliščin, ne čutimo se več nemočne oziroma nesposobne vplivati na lastne življenjske situacije. Namesto da bi za vzorce svojega življenja krivili zvezde in planete, se začnemo zavedati, kako nas nebesna telesa in vse v naravi zgolj vodi skozi intuicijo in simboliko do lastne psihe. To modrost začnemo uporabljati za preoblikovanje lastne notranje energije, svojih prepričanj in vibracij, pri čemer se naše življenje izboljša in preoblikuje od znotraj navzven.


Najbolj brano