Recept: bučne kepice v omaki iz kozjega sira in maka z aromo majarona

Kepice:

500 g čiščene, kuhane, odcejene in ohlajene zimske buče

200 g sveže kravje skute

40 g moke

3 jajca

sol, poper

Omaka:

120 g sveže naribanega kozjega sira, starega 4-5 mesecev

100 ml oljčnega olja

200 ml mleka

sol, poper

20 g makovih semen

Majaronov pesto:

1 žlica majaronovih lističev

1 žlica peteršiljevih lističev

sol, poper

1/6 česnovega stroka

20 g pinjol

80 ml nežnega oljčnega olja

Sestavine za kepice položimo v mikser in gladko zmiksamo. S kepico za sladoled velikosti 3-4 cm jih zakuhamo v vrelo, slano vodo. Kuhajo se 7-8 minut tik pod vreliščem. Medtem pripravimo omaki. Sirovo omako pripravimo tako, da segrejemo olje, ga zalijemo z mlekom in prevremo. Dodamo sol, poper, sir in makovo seme ter ponovno prevremo. Omaka se rahlo zgosti. Za majaronov pesto postavimo vse sestavine v mikser in na hitro zmiksamo. Preverimo okus. Ko so kepice čvrste, jih odcedimo iz vode in obelimo z omako. Na vroče servirne krožnike položimo obeljene kepice z malo omake. Posujemo z makom, obogatimo z majaronovim pesto ter takoj ponudimo.

Recept je pripravil kuharski mojster Matej Tomažič iz Majerije na Slapu pri Vipavi.


Najbolj brano