Polnjeni ravioli v omaki iz pesta sušenih paradižnikov

Sestavine za 4 osebe

300 g moke (pol ostre, pol mehke ali zdroba)

3 jajca

žlica hladne vode ali oljčnega olja

ščepec soli

bivolja mocarela

sušen paradižnik

pinjole

parmezan

česen

oljčno olje

sol, poper

Zamesimo testo za testenine in ga zavitega v foliji predenemo v hladilnik. Za nadev odcedimo mocarelo, jo na drobno narežemo in z drobno narezanim sušenim paradižnikom zmiksamo v gladko maso. Testo razvaljamo na poljubno debelino, dodamo nadev in naredimo raviole. Pesto oziroma omako naredimo tako, da sestavine (suhe paradižnike, pinjole, parmezan, česen, oljčno olje) zmiksamo v poljubno gosto omako. V kropu kuhamo raviole, v tem času pa v večji ponvi raztopimo pesto in dodamo malo vode, v kateri so se kuhali ravioli. Te v omaki dvakrat obrnemo in serviramo s poljubno okrasitvijo.

Recept so pripravili kuharski mojstri iz Gostilne Oljka v Vanganelu.


Najbolj brano