Pita s hruškami in z belo čokolado

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

Krhko testo:

30 dag moke

20 dag masla

10 dag sladkorja

40 dag hrušk

limonin sok

sirup

30 dag bele čokolade

3 dcl smetane

kisla smetana

hruškova marmelada

Moko, maslo in sladkor zamesimo v testo in ga na tanko razvaljamo. Testo enakomerno razporedimo po keramičnem modelu. Pečemo v pečici 10 minut na temperaturi 180 stopinj Celzija do zlatorumene barve.

Hruške kuhamo v vodi, sirupu in limoninem soku, dokler ne zavrejo. Nato jih odmaknemo z ognja. Ko se ohladijo, jih izkoščičimo in narežemo na krhlje. Čokolado stopimo na vodni kopeli in ji primešamo smetano. Čez pečeno testo v modelu namažemo malo kisle smetane in hruškove marmelade. Krhlje hruške razporedimo enakomerno čez testo. Na koncu hruške prelijemo s prelivom iz bele čokolade in damo v hladilnik, da se preliv strdi.

Recept sta pripravila Ago Špacapan in Boštjan Sanabor iz Špacapanove hiše v Komnu.


Najbolj brano