V drugem krogu izbiramo med tremi osebnostmi

Najkrajši mesec v letu še ni povedal zadnje, a urnik akcije Osebnost Primorske že narekuje izbor novega mesečnega zmagovalca. Glasovi ljudstva, sešteti z glasovi predstavnikov Primorskih novic, Radia Koper, Televizije Koper, Primorskega dnevnika in Radia Trst A, bodo določili februarsko osebnost. Kdo jih bo zbral največ, boste izvedeli prihodnjo soboto.

Igor Malalan

Energični in nasmejani Igor Malalan je že vrsto let neutruden organizator Kraškega pusta, najstarejšega pustnega sprevoda Slovencev v Italiji - februarja letos je bil na Opčinah že enainpetdesetič po vrsti. S požrtvovalnimi sodelavci organizacijskega odbora skrbi, da večdnevno dogajanje teče kot po maslu, vse do vrhunca - tradicionalnega sobotnega sprevoda, ki na Opčine vsako leto privabi številne pustne skupine, vozove in občinstvo z obeh strani nekdanje meje. Sicer pa je tržaški Slovenec Igor Malalan v prostem času aktiven tudi na drugih področjih, med drugim vodi oddajo Športel na Televiziji Koper in poje v ansamblu Happy day.

Fulvia Zudič

Fulvia Zudič sodi med uveljavljene primorske likovnice, kar dokazujejo številne domače in mednarodne nagrade. Nazadnje je prejela Tartinijevo priznanje za izjemne dosežke na področju kulture v piranski občini. Je gonilna sila kulturnega dogajanja v mestu in širšem istrskem prostoru, kjer povezuje ljudi, društva in ustanove, in to ne glede na jezik, starost, kulturo ali narodnost. Njeno umetniško delo odraža ljubezen in močno povezanost z rodno zemljo ter običaji, ki ju črpa iz družinske tradicije in pripadnosti rodnemu kraju.

Kako glasujete?

• Glasovnice bomo v uredništvu Primorskih novic zbirali do četrtka, 1. marca, opoldne.

• Do srede, 28. februarja, opolnoči bomo zbirali tudi glasove na naši avtomatski telefonski številki 090/936-096. Klic iz stacionarnega omrežja stane 1,29 evra (z DDV).

• Do srede opolnoči lahko glasujete prek digitalne glasovnice na spletni strani www.primorske.si.

• Glasujete lahko v živo na Radiu Koper danes ob 11. uri, od ponedeljka do srede pa opoldne, s SMS- sporočili na številko 031/636-999 in na elektronski naslov: osebnostprimorske@rtvslo.si.

• Glasovnice v uredništvu Primorskega dnevnika v Trstu in Gorici zbirajo do srede, 28. januarja, opoldne. Do srede opolnoči lahko glasujete tudi na spletni strani www.primorski.eu/osebnostprimorske.

• Na Radiu Trst A lahko svoj glas oddate na elektronskem naslovu programi.slo@rai.it.

Marko Zevnik

Ko se je Marko Zevnik pred nekaj leti priselil na Barko v Brkine, je opazil, da starejši, ki nimajo avtomobila, ne morejo skoraj nikamor, saj v vaseh ni javnih prevozov. Leta 2014 je s kolegi ustanovil neprofitni zavod Sopotniki, kupili so rabljen avtomobil, se dogovorili s prostovoljnimi vozniki in začeli organizirati prevoze k zdravnikom, v trgovino, na kulturne dogodke ... S podporo občin so to najprej počeli na območju Divače, Hrpelj-Kozine in Sežana, projektu so se lani pridružili še Sevnica, Brežice, Krško in Kočevje, letos pa še Postojna in Pivka. Navdušujoča zamisel je združila več deset prostovoljnih voznikov in več sto potnikov, ki poleg prevoza dobijo tudi nova poznanstva in tako ohranjajo družabne stike s širšo okolico.


Najbolj brano