(FOTO) Osebnost Primorske 2019 je Larisa Štoka

Osebnost Primorske minulega leta je postala Larisa Štoka, predsednica koprskega društva Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki. V tej vlogi je pognala kolesje, ki je ljudi dobrega srca prepričalo, da so z donacijami pomagali malemu Krisu Zudichu do odrešujočega zdravila.

Lanskoletna zmagovalka Patricija Lovišček je skulpturo zlatega 
jabolka izročila Larisi Štoka. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Lanskoletna zmagovalka Patricija Lovišček je skulpturo zlatega jabolka izročila Larisi Štoka. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > “Kot pravi očka malega Krisa, hvala vsem dobrim ljudem, hvala, ker ste zaupali in pomagali peljati dobrodelnost po transparentni in zelo srčni poti. Še naprej bomo risali nasmehe na obrazih otrok in prepričana sem, da nam bo s skupnimi močmi vsekakor uspelo,” je dejala Larisa Štoka, ko je iz rok lanskoletne zmagovalke Patricije Lovišček prejela skulpturo zlatega jabolka, simbola izbora Osebnost Primorske.

48-letna učiteljica na Osnovni šoli Antona Ukmarja v Kopru je bila nemalokrat ganjena do solz ob zavedanju, koliko dobrote je privrelo na dan ob Krisovi zgodbi. Prav zahvaljujoč njenemu društvu se je nabralo dovolj denarja za pregrešno drago gensko terapijo v ZDA in še veliko več, tako da bodo lahko pomagali tudi drugim hudo bolnim otrokom. Del denarja že namenjajo petim otrokom z avtizmom.

Larisa Štoka dobrodelno deluje že od malih nog, veter v jadra pa je zajela prav s svojimi učenci. “Ko se angažiram za druge, pravzaprav delam zase. To me osrečuje, me polni. Če bi se ustavila, ne bi bila več srečna,” pravi.

Za naziv osebnost Primorske 2019 so se potegovali še prevajalka Irena Mihelj, ki se prireditve sicer ni mogla udeležiti, zborovodja Ivan Tavčar, lastnik smučišča SKI Bor Pavel Čuk, upokojeni kardiolog Boris Cibic, pisatelj in publicist Milan Rakovac, dobrodelni športni zanesenjak David Davidović, poveljnik državne enote za varstvo pred NUS Darko Zonjič, občinski redar Mihael Tomše, režiser Gregor Božič, predsednica društva Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki Larisa Štoka, predsednik sveta KS Jagodje-Dobrava Matjaž Gergeta in predsednik openske sekcije Vsedržavnega združenja partizanov Italije Duško Kalc.

Z odlično glasbo so sklepno slovesnost v koprskem teatru, ki so jo vodili Karin Sabadin, Jari Jarc in Matej Nadlišek, pospremili Lean Kozlar - Luigi z bendom, kantavtorica iz Labina Elis Lovrič in Anika Horvat.


Najbolj brano