Osebnost Primorske
“Vsak lahko izboljša družbo”
“Vsak lahko izboljša družbo”

Pravična trgovina ni samo prostor za prodajo izdelkov po načelu etične proizvodnje. To je način, s katerim lahko vsak dan v svojem malem svetu -dokažemo, da so vsem ljudem priznane osnovne človekove pravice. Gre skratka za zagotovitev dostojnih delovnih in življenjskih razmer vsem prebivalcem sveta.

Četverica za slovo od poletja
Četverica za slovo od poletja

Marija Besednjak je srce projekta združenja Brez meja, Borut Jerman je pobudnik projekta Narišimo obalo, Matija Pipan skrbi za elito golfistov na Ryderjevem pokalu, Andraž Furlan pa je skupaj s člani društva Mladi Renče-Vogrsko z Lakeness festivalom postavil Vipavsko dolino na festivalski zemljevid. To so kandidati za osebnost Primorske meseca septembra.

Osebnost Primorske meseca avgusta je Valter Mlekuž
Osebnost Primorske meseca avgusta je Valter Mlekuž

Valter Mlekuž je bil počaščen že s tem, da se je uvrstil med kandidate za primorsko osebnost meseca avgusta. Izbor za osebnost po njegovem mnenju dodatno potrjuje, da se je v zapletu s kubanskimi plesalci, ki so jih policisti oglobili, ker niso imeli dokumentov, pravilno odločal. Kot pravi, je vsakega priznanja vesel, še najbolj pa hvaležnosti mladih ljudi v stiski.