Osebnost Primorske
Že kot otrok je želela biti “nekdo”
Že kot otrok je želela biti “nekdo”

Irena Mihelj, doma s Ceste pri Ajdovščini, živi v stanovanju v Ajdovščini. Že nekaj let je njen spremljevalec črn labradorec Bisk, kar v norveščini pomeni kuža. Je izšolan vodič. Irena je od rojstva slepa, a to zanjo ni ovira in običajno doseže, kar si zada. Tudi diplomirati, živeti samostojno ali prevesti knjigo iz norveščine.

Osebnost Primorske začenja nov krog
Osebnost Primorske začenja nov krog

Osebnost Primorske, skupna akcija Primorskih novic, Radia Koper, Televizije Koper, Primorskega dnevnika in Radia Trst A, je vstopila v novo, petnajsto leto. V izboru za osebnost januarja so antropologinja in sociologinja Barbara Gornik in Mateja Sedmak, vinar Damijan Podversic, jamar Luka Biščak in prevajalka Irena Mihelj. Kdo bo prejel največ glasov bralcev, poslušalcev, gledalcev in komisije sodelujočih medijev, bo jasno prihodnjo soboto.

“Avtizma ne morem pozdraviti, lahko pa pomagam”
“Avtizma ne morem pozdraviti, lahko pa pomagam”

“Zelo sem počaščena. Po tem, ko sem vse skupaj prespala, sem se v nedeljsko jutro zbudila z mislijo na lepo resničnost,” je nagrajenka Patricija Lovišček strnila vtise po sklepni prireditvi Osebnost Primorske 2018. “Presenečena sem nad odzivom ljudi, saj je avtizem zelo ozko področje, pozna ga malo ljudi. Že od razglasitve prejemam elektronsko pošto od staršev otrok z avtizmom, pa tudi od posameznikov, ki bi se radi pridružili kot prostovoljci,” je dodala.Nives Krebelj