Okusi krajev ob sotočju Save in Krke

Okusi Posavja je enotedenska pobuda, ki jo v tej vse bolj uveljavljajoči se gastronomski regiji na stiku Dolenjske in Štajerske pripravljajo prvič.

KRŠKO > Predsinočnjim so se na uvodnem večeru v restavraciji Tri lučke nad Krškim predstavili številni ponudniki, v naslednjem tednu pa bodo v gostilnah med Brežicami, Bizeljskim, Krškim in Sevnico poseben poudarek dali jedem iz sestavin znanih lokalnih dobaviteljev.

V Posavju je nekaj izvrstnih gostiln in pridelovalcev, med najbolj znanimi in uveljavljenimi sta gostilna Debeluh iz Brežic s kuharskim mojstrom Juretom Tomičem, ki je pred nekaj leti v Italiji osvojil celo naslov svetovnega prvaka v pripravi testenin in gostilna Repovž iz Šentjanža, kjer Grega Repovž z družino ponuja jedi iz doma pripravljenih ekoloških živil.

Med vinarji velja izpostaviti kleti Istenič z polstoletno tradicijo pridelave penin in Keltis, ki se je zapisala sonaravni pridelavi vin.

Teden Posavja bodo sklenili prihodnjo soboto s Festivalom vina in kulinarike v starem mestnem jedru v Krškem.


Najbolj brano