Salicornia, gastronomski start-up Vjekoslava Hederića in Jana Sinčiča

Salicornia je okusna slanuša, slovensko ime zanjo je osočnik, pogovorno tudi morski špargelj. Piranski solinarji so ga pripravili na solato, rekli so ji sburjon. Čeprav okusen in poseben, pa osočnik ni prav pogost v kulinarični rabi, razen v restavraciji, ki ji je dal ime. Salicornia je nova gastronomska ...

Vjekoslav Hederič (levo) in Jan Sinčič sta Salicornia v Serminu. Foto: Sašo Dravinec
Vjekoslav Hederič (levo) in Jan Sinčič sta Salicornia v Serminu. Foto: Sašo Dravinec

Tako rekoč rojena gostinca, kuharski mojster s pravim, mojstrskim izpitom Vjekoslav Hederić iz Kopra in somelje Jan Sinčič iz Marezig, se dobro poznata....

Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

  • Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.
  • Najbolj brano