Recept: postrv na oženjeni polenti

Recept so pripravili kuharski mojstri iz restavracije hotela Kendov 
dvorec Relais&Chateau iz Spodnje Idrije. Foto: Leo Caharija
Recept so pripravili kuharski mojstri iz restavracije hotela Kendov dvorec Relais&Chateau iz Spodnje Idrije. Foto: Leo Caharija

Sestavine

- dve postrvi

- pol limone

- rožmarin

- beli poper v zrnju

- sol

- oljčno olje

- 1 žlica kisa

- peteršilj

- belo vino

- 3 krompirji

- 10 dag ostre moke

Priprava

V kozico damo vodo, rezine limone, rožmarin, poper v zrnju, sol in belo vino. Seveda lahko po potrebi uporabimo tudi druga poljubna sezonska zelišča. Naredimo prevretek, v katerem skuhamo ribo, ki smo jo prej filirali in narezali na manjše kose. Kuhano ribo prelijemo z marinado iz oljčnega olja, kisa in peteršilja.

Krompir olupimo, narežemo na večje kose in kuhamo v slani vodi. Ko zavre, na krompir stresemo moko in napravimo luknjo s kuhalnico. Kuhamo še približno pol ure, nato odlijemo vodo, vendar je ne zavržemo. Krompirju v moki dodamo malo oljčnega olja in ga razmešamo z vilicami, da dobimo žgance. Po potrebi prilijemo še vodo.


Najbolj brano