Nova razgledna ploščad nad Piranskim zalivom

Na posestvu Monterosso ob robu golfišča na Crvenom Vrhu na Savudrijskem polotoku, zaokrožajo ponudbo.

 Foto: Nejc Pernek
Foto: Nejc Pernek

SAVUDRIJA > Ob kmetijskih pridelkih in izdelkih s kar 65 hektarjev velikega posestva njegova lastnika Uroš Gorjanc in Davor Duboković (na fotografiji) ponujata poslej tudi možnost kampiranja (za kamperje) in organizacije prireditev za zaključene družbe na ploščadi na slemenu, s katerega je izjemen razgled na Piranski zaliv, Piran, Portorož in njuno zaledje in kjer venomer nekoliko pihlja.

Na posestvu sicer ponujajo tudi možnosti piknika v nasadih in degustacije njihovih vin in oljčnega olja. S slednjim so v zadnjih letih z usmeritvijo v visoko kakovost zbudili pozornost mednarodne javnosti, saj so osvojili nekaj odmevnih nagrad. Nasadi prihajajo počasi v polno rodnost, kar pomeni tudi veliko dela in iskanje novih trgov.

Na posestvu Monterosso je namreč zasajenih 14.000 oljk, vinogradov z istrsko malvazijo in rdečo sorto montepulciano d'abruzzo je sedem hektarjev, imajo 2000 češenj različnih sort, pa fige in mandljevce. Oljke predelujejo pri Sandiju Babiču v Babičih, vino pa na kmetiji Kante v Praproti na Tržaškem krasu, s čimer poslovno povezujejo kraje v treh državah, ki jih zajame pogled z njihovega vzorno urejenega posestva.


Najbolj brano