Kraške specialitete so očarale v Bologni

Znamenita gostilna Amerigo 1934 v kraju Savigno blizu Bologne je pred dnevi gostila večer kraške kulinarike.

BOLOGNA > Pripravila ga je skupina Okusi Krasa, ki deluje v sklopu Slovenskega deželnega gospodarskega združenja (SDGZ) iz Trsta, v sodelovanju s kraškimi vinarji in proizvajalci ter v sodelovanju s skupino Premiate Trattorie Italiane.

Gostje večera so v očarljivem ambiantu okusili dobrote kraške kuhinje in vrhunska kraška vina. Kraški večer je z degustacijo specialitet in predstavitvijo eno-gastronomske pobude Okusov Krasa presegel vsa pričakovanja, saj so bile vse mize v gostilni, ki se ponaša z michelinovo zvezdico, rezervirane že mesec pred dogodkom.

Kraški večer je povezovala kulinarična izvedenka in raziskovalka značilnosti Krasa Aurora Endrici, ki je gostom strokovno predstavila vsak hod, ob katerem so postregli vrhunska kraška vina, kuharji pa so obiskovalcem razkrili zanimivo zgodovino kraške kuhinje, tipičnih kraških jedi in običajev.

Predsednica gostinske sekcije SDGZ Paola Zivic je poudarila, da je večer Okusov Krasa sad poglobljenega in plodnega sodelovanja slovenskih gostincev, pekov in slaščičarjev ter proizvajalcev s tržaškega in goriškega Krasa. Gostinci prirejajo tudi letos od oktobra do novembra že 17. izvedbo Okusov Krasa.


Najbolj brano