Katera pa je vaša najljubša restavracija?

V izboru The Slovenia Restaurant Awards letos sodeluje skupno 166 restavracij iz petih slovenskih regij. Do 9. marca lahko o najboljših odločijo gurmanski navdušenci z glasovanjem prek spleta. Namen izbora je med drugim dvigniti mednarodno prepoznavnost Slovenije kot destinacije za enogastronomske užitke ter dvigniti kakovosti ponudbe.

Zajec po mehiško iz Hiše Franko, ki jo je strokovna komisija izbrala 
za najboljšo restavracijo leta 2017. Foto: Sašo Dravinec
Zajec po mehiško iz Hiše Franko, ki jo je strokovna komisija izbrala za najboljšo restavracijo leta 2017. Foto: Sašo Dravinec

SLOVENIJA V izboru najboljših slovenskih restavracij je imela prvo besedo komisija, ki je po strokovnih kriterijih in osebnih izkušnjah pripravila obširen seznam restavracij, za katere meni, da s svojo ponudbo ter kakovostjo jedi in storitev ponujajo vrhunsko kulinarično izkušnjo. Vsak član strokovne komisije je moral restavracijo, ki jo je uvrstil na seznam, obiskati vsaj enkrat v zadnjih dveh letih.

Lani so si naziv regionalnih zmagovalcev priborili Vila Podvin, Ošterija Debeluh, Gostilna Rajh, Hiša Franko ter Restavracija Strelec. Strokovna komisija je izbrala tudi najboljšo restavracijo leta 2017; to je postala kobariška Hiša Franko.

Izbirali so sicer med restavracijami, ki so odprte najmanj eno leto. Upoštevali so ponudbo hrane in pijače, pa tudi storitev - ta mora temeljiti "na prijazni postrežbi ter načinu in znanju priporočanja hrane in pijače", so pojasnili organizatorji izbora, katerega sponzor je Diners Club International.

Sedaj je na vrsti javnost, ki lahko svoj glas do 9. marca odda prek spletne strani www.the-slovenia.com. Izbranih bo do deset najboljših restavracij v vsaki regiji, zmagovalce pa bodo slovesno razglasili konec marca.

"Naša vizija je mednarodna prepoznavnost Slovenije kot 'foodie' turistične destinacije, dolgoročen dvig kakovosti storitev in obiska v restavracijah ter razvoj zdrave kulinarične kulture Slovencev," so sicer dodali izvajalci izbora, založniška hiša The Slovenia.


Najbolj brano