Gospodar in gostje tokijskega Mibuja v Sloveniji

Imajo ga za boga, toda tudi bogovi včasih stopijo na zemljo in pridejo v Slovenijo. Prejšnji teden je naše kraje obiskal tokijski gastronomski perfekcionist Hiroyoshi Ishida in s trideseterico svojih sodelavcev in zvestih gostov odkrival okuse deželice na sončni strani Alp.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

Rožna dolina V Ljubljani so se ustavili v restavracijah JB in As, na Primorskem pa so jih imeli čast in priložnost streči v Hiši Franko, Pri Lojzetu, Pri lovcu (Subida) in na Pikolu, kjer je Ishida budno spremljal pripravo brancinovega carpaccia Borisa Gašparina, tokrat je imel japonskega asistenta (na fotografiji). Gostilničarji so se ob dovršenih jedeh izkazali tudi z gostoljubnostjo in Japoncem so najgloblji vtis pustili lokali, kjer so začutili družinsko vzdušje. Gospod Ishida sicer ni želel izpostaviti nobene izmed številnih jedi, vendar je izrazil zadovoljstvo s prevladujočimi blagimi okusi in obljubil, da se bo s svojimi gosti, ki jih je v klubu prijateljev restavracije Mibu 300, še vrnil. Med povratniki bo zagotovo prikupna, zdaj devetletna Kumagai Itsuki, ki je vsem gostiteljem darovala svilnati svitek s pismenkami, ki prinašajo mir, radost, in veselje.


Najbolj brano