Dvanajst let brancinov Fonda

“Piranski brancini iz ribogojnice Fonda v Seči so najboljše gojene ribe na svetu,” sta 27. novembra 2006 v ljubljanski restavraciji As zatrjevala Irena in Lean Fonda.

 Foto: Gorazd Šinik
Foto: Gorazd Šinik

LJUBLJANA > Dvanajst let kasneje sta se prav tam s poslovnimi prijatelji ozrla nazaj in naprej. Ključna ugotovitev je bila enaka: pri vzgoji brancinov Fonda v Piranskem zalivu, ki jo je zasnoval njun oče Ugo, so zavezani najvišji kakovosti. “V teh dvanajstih letih smo bili polni navdušenja in srčne energije, bilo pa je tudi težko, celo zelo težko,” je poudarila dr. Irena Fonda. Blagovna znamka, ki so jo prvič predstavili pred ducat leti, je še kako živa. Pridelava rib je precej večja, v družinsko podjetje je kot večinski lastnik vstopil strateški partner iz branže, v čigar imenu je Oliver Martini izpostavil pomen pridelave vrhunskih gojenih rib, vzpostavili so tudi močno izobraževalno-turistično dejavnost. Posebej doživeto je minulo sodelovanje orisal Herwig Ertl iz Ziljske doline na Koroškem (na fotografiji v sredini, levo sta Irena in Lean Fonda), ki je ves čas zavzet promotor in prodajalec rib v domačih krajih, obenem pa zagnan ambasador gastronomske pobude Alpe Jadran. Piranski brancini gredo v kar nekaj držav, ob slovenskem pa je za ribogojnico Fonda najpomembnejše avstrijsko tržišče.


Najbolj brano