Danska Noma najboljša restavracija na svetu, Hiša Franko napredovala na 21. mesto

Na letošnjem seznamu 50 najboljših restavracij sveta je prvo mesto zasedla restavracija Noma iz danske prestolnice Koebenhavn. Hiša Franko slovenske kuharske mojstrice Ane Roš je zasedla 21. mesto in v primerjavi s prejšnjo lestvico pridobila 17 mest.

Hiša Franko je v primerjavi s prejšnjo lestvico naj 50 restavracij 
pridobila kar 17 mest. Foto: Leo Caharija
Hiša Franko je v primerjavi s prejšnjo lestvico naj 50 restavracij pridobila kar 17 mest. Foto: Leo Caharija

ANTWERPEN > Nov seznam 50 najboljših restavracij so objavili po letu 2019, saj ga lani zaradi pandemije covida-19 niso oblikovali. Za restavracijo Noma kuharskega mojstra Reneja Redzepija se je uvrstila restavracija Geranium Rasmusa Kofoeda, prav tako iz Koebenhavna. Tretja je restavracija Asador Etxebarri iz Španije.

“Počaščeni, ponižni, presrečni in ponosni na celotno ekipo,” so v odzivu na uvrstitev na družbenih omrežjih zapisali v Hiši Franko. Gre za drugi uspeh restavracije kuharske mojstrice Ane Roš v zadnjih tednih, potem ko je Hiši Franko konec septembra uspelo ohraniti obe Michelinovi zvezdici.

Ana Roš in Valter Kramar, Hiša Franko, Staro selo pri Kobaridu (foto: Leo Caharija)

Pripravljavci seznama so ob tem posebej izpostavili “vrhunske lokalne pridelke”, ki jih strežejo v omenjeni restavraciji v bližini Kobarida, je razvidno iz seznama, objavljenega na spletni strani theworlds50best.com.


Najbolj brano