250 sladkih strani nove knjige Alenke Kodele

Alenka Kodele iz Budanj, ki je domala dve desetletji skrbela za sladko plat v novogoriškem Hitu, kar dvanajst let pa tudi za sladice v slovenski kuharski reprezentanci, je pripravila že sedmo knjigo o sladicah, Sladice Alenke Kodele s podnaslovom Velika knjiga o pecivu.

Ugledna slaščičarka Alenka Kodele iz Budanj je pripravila že 
sedmo knjigo o sladicah. Foto: o
Ugledna slaščičarka Alenka Kodele iz Budanj je pripravila že sedmo knjigo o sladicah. Foto: o

BUDANJE > Zajetno delo, ki je izšlo prejšnji teden pri Založbi Kmečki glas, je sedma knjiga ugledne slaščičarke, ki zdaj poučuje v Biotehničnem izobraževalnem centru v Ljubljani, doslej pa so njenih zbirk receptov prodali že v nakladi več kot 50.000 izvodov!

Na prek 250 straneh knjige, ki jo je Kodeletova označila za svoje življenjsko delo, so nanizani osnovni recepti za različne vrste testa ter recepti tako za klasične kot nekoliko bolj avtorske sladice.

V knjigi seveda ne manjkajo klasične in tradicionalne sladice, kot so orehova potica, princeske ali zavitki, posebni poglavji pa je Alenka Kodele namenila tudi veganskim in presnim sladicam.

Avtoričino vodilo je bila čim temeljitejša pomoč gospodinjam in gospodinjcem, tudi začetnikom v svetu slaščičarstva, zato so recepti natančni in nedvoumni, vse pa je tudi preizkusila, da je s fotografijami Roka Bezeljaka opremljen vsak recept. Cena knjige je 33 evrov.


Najbolj brano