Krompir v rožah s šalamovim točem

30 dag krompirja

20 dag regratovih cvetov, nabranih daleč stran od ceste

1 jajce

1 žlica masla

2 stroka česna

šopek drobnjaka

sol

Toč:

1 par sveže - mehke domače klobase

2 dl belega suhega vina

1 dl oljčnega olja

šop zelenja mladega česna in čebule, šopek divjega koromača

voda po potrebi

Krompir olupimo, ga narežemo na kose in ga kuhamo v slanem kropu 10 minut. Dodamo cvetove in kuhamo še 5-8 minut, da se krompir zmehča. Jajce skuhamo tako, da rumenjak ostane mehkejši. Olupljenega zdrobimo in vmešamo v maso, ko le-to odcedimo. Pretlačimo. Klobaso olupimo ali meso iztisnemo iz olupka. Popečemo ga v ponvi na oljčnem olju. Dodamo nasekljano zelenje in zalijemo z vinom. Kuhamo počasi še 10 minut, po potrebi dodajamo vino ali vodo. Ponudimo s krompirjem.

Recept so pripravili učenci OŠ Alojza Gradnika Dobrovo v sklopu projekta Kuhnapato.


Najbolj brano