Maja Smotlak: “Spoštovanje svoje kulture je pogoj, da lahko spoštujemo druge”

Že enajst let na Škofijah in drugih mejnih prehodih z Italijo ni več treba pokazati potnega lista. Toda odprava mejnih formalnosti še zdaleč ni odpravila drugih vidikov meje, zlasti ne administrativnih, je ugotovila dr. Maja Smotlak med prebivalci občin Dolina in Koper.

Tudi naloga učiteljev je, da povedo vsem učencem, da je bogastvo, 
če nekdo zna en jezik več, ki mu dovoljuje, da se celovito in 
suvereno giblje še v eni kulturi, je prepričana dr. Maja Smotlak. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Tudi naloga učiteljev je, da povedo vsem učencem, da je bogastvo, če nekdo zna en jezik več, ki mu dovoljuje, da se celovito in suvereno giblje še v eni kulturi, je prepričana dr. Maja Smotlak. Foto: Tomaž Primožič/FPA

Raziskavo o vplivu vstopa Slovenije v schengensko območje je na pobudo društva SKD Valentin Vodnik iz Doline opravil Slovenski raziskovalni inštitut iz ...

Celotna vsebina je na voljo le naročnikom.

Želite dostop do vseh spletnih vsebin?

V počitniškem tednu vam podarjamo BREZPLAČNO prebiranje spletnih vsebin! Od 23.2. do 2.3.2019 vam ob nakupu dnevnega paketa z mobilnim telefonom podarjamo tedenski dostop do spletnih vsebin!
Hiter nakup z mobilnim telefonom - 1,99 EUR 0,99 EUR

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom in A1. Po vnosu mobilne številke, boste na mobilni telefon prejeli SMS sporočilo, ki ga morate potrditi s ključno besedo "DA" (velike tiskane črke). Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

 
Za urejanje nastavitev zasebnosti ali brisanje nakupov kliknite tukaj!

* Akcijska cena 0,99 EUR velja do 31. 5. 2019.

* Dostop s SMS kodo je mogoč samo na spletni strani primorske.si. V mobilni aplikaciji Primorske novice prijava s kodo zaenkrat še ni mogoča. Ne vključuje PDF.

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

 
Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
ALI

Paketi po vaši meri z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic

Izberite paket po vaših željah s poljubnim načinom plačila in si zagotovite dostop do vseh digitalnih vsebin Primorskih novic.

Prijavite se z obstoječim uporabniškim računom ali registrirajte novega uporabnika in si izberite paket po vaših željah z enomesečno, šestmesečno ali letno naročnino.

Za nakup digitalnih paketov omogočamo plačila:

  • Bančno nakazilo
  • Paypal
  • Kreditne kartice
  • Moneta
Paket Cena
Dnevni paket 1,99 EUR
Popolni paket že od 7,99 EUR / mesec
Popolni plus PDF paket
PDF izdaja je dostopna le na pametnih napravah.
že od 15,99 EUR / mesec
Vse cene vsebujejo 22% DDV.  

Z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic lahko do vsebin dostopate tudi preko pametnih naprav. Aplikacija Primorske novice je na voljo v:

Najbolj brano