Informbiro (6/6): “Naš ukrep je human ...”

Enaki vzorci medsebojnega mučenja, ki so se razvili v ženskem in moškem taborišču, čeprav se kaznjenci niso nikoli srečali, postavljajo na laž trditve prevzgojiteljev iz vrst Udbe, da so kaznjenci vse oblike medsebojnega nasilja vzpostavili sami.

Notranji minister in šef Udbe Aleksandar Ranković v družbi 
Jovanke Broz, Josipa Broza Tita in hrvaškega partijskega funkcionarja Mike Tripala. Ranković je bil zaradi obtožb, da je Udba 
prisluškovala Titu in da se je hotel polastiti oblasti,  leta 1966 
odstranjen z vseh položajev. Član partijske komisije, ki je preiskovala Rankovića, je bil Tripalo, ki je bil z vseh funkcij odstranjen  
leta 1971 kot eden od hrvaških liberalcev.    Foto: Stevan Kragujević
Notranji minister in šef Udbe Aleksandar Ranković v družbi Jovanke Broz, Josipa Broza Tita in hrvaškega partijskega funkcionarja Mike Tripala. Ranković je bil zaradi obtožb, da je Udba prisluškovala Titu in da se je hotel polastiti oblasti, leta 1966 odstranjen z vseh položajev. Član partijske komisije, ki je preiskovala Rankovića, je bil Tripalo, ki je bil z vseh funkcij odstranjen leta 1971 kot eden od hrvaških liberalcev.  Foto: Stevan Kragujević

Tako v ženskem kot v moških taboriščih so poznali špalir ob sprejemu novincev, bojkot za nepoboljšljive, varovanje kible (celonočno bedenje ob posodi ...

Celotna vsebina je na voljo le naročnikom.

Želite dostop do vseh spletnih vsebin?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR 0,99 EUR

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom in A1. Po vnosu mobilne številke, boste na mobilni telefon prejeli SMS sporočilo, ki ga morate potrditi s ključno besedo "DA" (velike tiskane črke). Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

 
Za urejanje nastavitev zasebnosti ali brisanje nakupov kliknite tukaj!

* Akcijska cena 0,99 EUR velja do 31. 5. 2019.

* Dostop s SMS kodo je mogoč samo na spletni strani primorske.si. V mobilni aplikaciji Primorske novice prijava s kodo zaenkrat še ni mogoča. Ne vključuje PDF.

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

 
Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
ALI

Paketi po vaši meri z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic

Izberite paket po vaših željah s poljubnim načinom plačila in si zagotovite dostop do vseh digitalnih vsebin Primorskih novic.

Prijavite se z obstoječim uporabniškim računom ali registrirajte novega uporabnika in si izberite paket po vaših željah z enomesečno, šestmesečno ali letno naročnino.

Za nakup digitalnih paketov omogočamo plačila:

  • Bančno nakazilo
  • Paypal
  • Kreditne kartice
  • Moneta
Paket Cena
Dnevni paket 1,99 EUR
Popolni paket že od 7,99 EUR / mesec
Popolni plus PDF paket
PDF izdaja je dostopna le na pametnih napravah.
že od 15,99 EUR / mesec
Vse cene vsebujejo 22% DDV.  

Z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic lahko do vsebin dostopate tudi preko pametnih naprav. Aplikacija Primorske novice je na voljo v:

Najbolj brano