Čarobni svet pod Kucljem

Vrtovin je bil s svojo lego že v daljni preteklosti ena strateških točk Vipavske doline, o čemer pričajo arheološke najdbe na vzpetini Školj Svetega Pavla nad vasjo. Te skupaj z naravnimi znamenitostmi in drugimi sledovi človekovega dela domačine spodbujajo k skrbi za ohranjanje dediščine ter njeni ...

Učna pot Sončne stene Svetega Pavla pelje mimo vodnega stolpa 
iz 5. stoletja, ki je najvišja ohranjena zgradba rimske tehnične 
dediščine na Slovenskem. Foto: Leo Caharija
Učna pot Sončne stene Svetega Pavla pelje mimo vodnega stolpa iz 5. stoletja, ki je najvišja ohranjena zgradba rimske tehnične dediščine na Slovenskem. Foto: Leo Caharija

Vrtovin je kot Ortaona v zgodovinskih virih prvič omenjen leta 1001 v darovnici cesarja Otona III. grofu Varihenu. Železna puščična ost ter druge arheološke ...

Celotna vsebina je na voljo le naročnikom.

Želite dostop do vseh spletnih vsebin?

Od 23. 04. do 30. 04. 2019 vam ob nakupu dnevnega paketa z mobilnim telefonom za prvomajske praznike podarjamo 10 dnevni neomejeni dostop do spletnih vsebin.
Hiter nakup z mobilnim telefonom - 1,99 EUR 0,99 EUR

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom in A1. Po vnosu mobilne številke, boste na mobilni telefon prejeli SMS sporočilo, ki ga morate potrditi s ključno besedo "DA" (velike tiskane črke). Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

 
Za urejanje nastavitev zasebnosti ali brisanje nakupov kliknite tukaj!

* Akcijska cena 0,99 EUR velja do 31. 5. 2019.

* Dostop s SMS kodo je mogoč samo na spletni strani primorske.si. V mobilni aplikaciji Primorske novice prijava s kodo zaenkrat še ni mogoča. Ne vključuje PDF.

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

 
Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
ALI

Paketi po vaši meri z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic

Izberite paket po vaših željah s poljubnim načinom plačila in si zagotovite dostop do vseh digitalnih vsebin Primorskih novic.

Prijavite se z obstoječim uporabniškim računom ali registrirajte novega uporabnika in si izberite paket po vaših željah z enomesečno, šestmesečno ali letno naročnino.

Za nakup digitalnih paketov omogočamo plačila:

  • Bančno nakazilo
  • Paypal
  • Kreditne kartice
  • Moneta
Paket Cena
Dnevni paket 1,99 EUR
Popolni paket že od 7,99 EUR / mesec
Popolni plus PDF paket
PDF izdaja je dostopna le na pametnih napravah.
že od 15,99 EUR / mesec
Vse cene vsebujejo 22% DDV.  

Z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic lahko do vsebin dostopate tudi preko pametnih naprav. Aplikacija Primorske novice je na voljo v:

Najbolj brano