Plus
Kaj bi bobiči brez koruze!
Kaj bi bobiči brez koruze!

Pozorni bralci zagotovo vedo, da sem o bobičih pisala že pred leti, in sicer po tem, ko sem jih pokusila v domači gostilni v eni izmed šavrinskih vasi. Ne vem več, kje je bilo, zapomnila sem si le to, da je bilo vrh istrskega rebra in se je videlo tudi dol na Hrvaško. V spominu mi je ostalo tudi, da sem bila nad bobiči zelo navdušena, še zlasti, ker je bilo nekaj svinjskega mesa v njih.

Sobota
Primorska vina v Madridu
Sobota
Primorska vina v Madridu

Španski kuharski mojster Martín Coronado Álvarez je pred leti prvič prišel k nam in se predstavil v Okusih Krasa v Lipici. Še nekajkrat se je vrni, kuhal tudi v kratkotrajni epizodi Okusov Krasa v Lokvi, se navdušil nad Krasom in predvsem nad sonaravnimi vini iz vinorodne dežele Primorske.

Jesensko deževje doma
Sobota
Jesensko deževje doma

Nenehno smo v pogonu, nenehno zaposleni. In seveda moramo biti neprenehoma tudi o vsem obveščeni. Zato se ne ločimo od svojih računalniških zaslonov, se zdrznemo ob vsakem pisku telefonov, ki jih imamo ves čas ob sebi. Zasuti s kupi informacij, ki nas dekocentrirajo, utrujajo in odvračajo od bistvenega. In, kot ugotavljajo strokovnjaki, ubijajo našo ustvarjalnost, ki se lahko razmahne šele, ko se umaknemo vsiljeni naglici.