Plus
Grozdje za obnovo telesa
Grozdje za obnovo telesa

Trgatev se je povečini že končala, saj so kmetje hiteli, da bi pobrali grozdje še pred dežjem, ki so ga meteorologi napovedali za ta teden. Morda le še pozne sorte čakajo na trgače ter seveda tiste trte, ki so jih vinogradniki prihranili za pozno trgatev. Minulo soboto je bilo v vinogradih v Brdih, po Vipavski dolini in v slovenski Istri nadvse živahno in najbolj pridni vinogradniki so že pokusili letošnji mošt.

Sobota
Svetloba v jeseni
Sobota
Svetloba v jeseni

Pridejo dnevi, ko se tema prikrade prej. Počasi, sprva skoraj neopazno se sonce naveliča viseti na obzorju in se hitreje spusti v morje. Tej poetični gesti niti najbolj navdušeni zanikovalci okroglega planeta ne morejo oporekati.

Kjer pozabiš na virus, maske in ostale težave
Sobota
Kjer pozabiš na virus, maske in ostale težave

Juliana Trail, pohodniška pot, ki v 16 etapah objema Julijske Alpe in so jo uradno odprli lani jeseni, je lepotica, v katero se je zaljubilo že veliko pohodnikov. Zaradi novokoronavirusnih razmer pripada letos predvsem domačim pohodnikom. Ko bo te more konec, pa bodo po njej bolj številčno “ohinsplohali” tudi tujci, ki so jo že zavohali. Ker je tak ali podoben koncentrat raznolikih podlag, razgledov, gozdov, travnikov, zaselkov, kotičkov in energij na tako majhnem območju v svetu preprosto težko najti.