Varčno ogrevanje s toplotno črpalko

Klimatske naprave so zelo popularne za ogrevanje stanovanj in manjših poslovnih prostorov na območju slovenske Obale in Goriške.

Sistemi Mitsubishi Electric s toplotno črpalko zrak-voda predstavljajo zelo dobro alternativo potratnim kotlom na fosilna 
goriva.
Sistemi Mitsubishi Electric s toplotno črpalko zrak-voda predstavljajo zelo dobro alternativo potratnim kotlom na fosilna goriva. 

Za ogrevanje hiše ali poslovnega objekta so sistemi MITSUBISHI ELECTRIC s toplotno črpalko zrak-voda idealnejša in tudi vedno bolj zaželena alternativa v novogradnjah in domovih, kjer se obnavlja ogrevalni sistem in zamenjuje potratne kotle na fosilna goriva, kateri marsikje povzročajo tudi prekomerno onesnaženost z delci PM10.

Ogrevanje s toplotno črpalko ni le varčno ter čistejše, je tudi udobnejše, ker jo lahko upravljamo prek mobilne aplikacije tudi v odsotnosti in iz oddaljenega kraja, kar pri ogrevanju z drvmi ni mogoče. Sistem je primeren tudi za ogrevanje večjih objektov. Naprave namreč lahko povežemo v kaskadni sistem z največ 6 enotami enakih moči, kar predstavlja maksimalno nazivno ogrevalno moč 138 kW.

Zunanje enote ogrevalne toplotne črpalke zrak-voda so na razpolago v dveh verzijah: Ecodan in Zubadan. Glede na potrebo po topli sanitarni vodi sta na voljo dve varianti enot za pripravo vode, brez ali z 200 litrskim rezervoarjem sanitarne vode. Notranje hidro enote sanitarno vodo segrejejo do 60 °C, s programom za preventivno toplotno dezinfekcijo sanitarne vode (proti legioneli) do 70 °C, poleg tega naprave dosegajo temperaturo ogrevalne vode 60°C tudi na dovodu. Funkcija avtomatskega prilagajanja meri sobno temperaturo in zunanjo temperaturo ter na tej podlagi izračuna potrebno moč za ogrevanje prostora. Temperatura dovoda v sistemu je krmiljena avtomatsko glede na zahtevano zmogljivost ogrevanja, medtem ko se v prostoru stalno vzdržuje optimalna temperatura. Na ta način se izognemo nepotrebnemu trošenju energije.

Vse kombinacije zunanjih in notranjih enot sistema MITSUBISHI ELECTRIC zrak-voda za ogrevanje prostorov se uvrščajo v energijski razred A++. Z obratovanjem ogrevalnega kotla, bi za kurilno olje letno porabili približno 3-krat več v primerjavi z obratovanjem sistema s toplotno črpalko zrak-voda. Predelava starega kurilnega sistema stanovanjske hiše se trenutno posebej splača zaradi subvencij EKO SKLADA namenjenih občanom. Če bo nova toplotna črpalka za centralno ogrevanje stanovanjske stavbe zamenjala staro kurilno napravo, je vlagatelj upravičen do spodbude v višini do 40% priznanih stroškov naložbe, vendar ne več kot 2.500 evrov. Za pridobitev subvencije morate spoštovati pogoje EKO SKLADA in dokazati tudi, da ste stari kurilni sistem ustrezno odstranili. Subvencija EKO SKLADA v primeru prve nabave toplotne črpalke zrak-voda pa je največ 1000 EUR. Vitanest d.o.o.

www.vitanest.si


Najbolj brano