Vabljeni na stojnice Marjetice Koper ob vhodih na pokopališče

V tednu, ko prvega novembra obeležujemo Dan spomina na mrtve, vas Marjetica Koper vabi na obisk njihovih stojnic, pred vhodi na koprsko pokopališče. Da bi olajšali vaš obisk glavnega pokopališča Škocjan, je Marjetica Koper namestila več stojnic na obeh vhodih, kjer boste našli vse potrebno za ureditev in počastitev grobov.

Na stojnicah boste lahko izbirali med pestro ponudbo izdelkov za urejanje grobov. Čakajo vas moderni in izvirni cvetlični aranžmaji njihovih cvetličark, sveže cvetje, nagrobne sveče, ter trajnostni nadomestki sveč, kot so spominski kamenčki. Za najzahtevnejše kupce, pa lahko v mestni vrtnariji Marjetica Koper izbirate med bogato ponudbo krizantem iz lastne vzgoje, grobnega peska in zemlje, lončene in plastične posode, ter številnimi drugimi izdelki za okrasitev grobov.

Stojnice bodo obratovale od srede 26.10. do torka 1.11. od 8 do 17 ure, tudi v nedeljo in med praznikoma.

Trendi narekujejo trajnostno ureditev grobov. Opušča se sajenje enoletnic in cvetlic, ter v veljavo stopajo trajnice. Upada tudi uporaba sveč iz voska, ter se jih nadomešča z alternativnimi solarnimi in LED baterijskimi ali lesenimi in oljnimi. Priljubljen nadomestek sveč, so tudi spominski kamenčki.

Konec tedna pričakujejo povečan obisk vseh pokopališč, predvsem pa osrednjega pokopališča v Škocjanu. Predlagajo, da se gneči z avtomobili izognete tako, da svoja vozila parkirate na parkirišču Pod deteljico.


Najbolj brano