SOŠKE VILE - nova moderna soseska v Solkanu

V Solkanu v neposredni bližini kajakaškega centra in reke Soče je naprodaj pet vrhunskih hiš, v 3. podaljšani gradbeni fazi, s 191 m2 bivalne površine, 3 parkirišči, vrtno uto in ograjenim atrijem.

Soseska enodružinskih hiš ob meji z Italijo je drugačna že na prvi pogled, saj gre za urbanistično dovršeno naselje in arhitekturno usklajeno celoto, ki ustvarjala duh skupnosti. Takšna naselja, ki bi gradila skupnostni prostor, se danes izredno redko gradijo. Večinoma gre za manjše samostojne projekte, brez povezovalnih točk in usklajenih detajlov fasad, ograj in ozelenitev, kar povzroča degradirano podobo prostora.

Pozidava “Soških vil” sledi okoliški tipologiji atrijskih hiš.

Značilen element mediteranskega prostora so hiše z intimnimi vrtovi oz. ograjenimi atriji, kjer opečnate pregradne stene zastirajo in hkrati odstirajo zasebnost, hkrati pa so vpete v mirno ulico, kjer se bodo otroci v miru igrali na notranjih cestah v naselju in posedali po robih pločnikov.

Soške vile imajo ograjen atrij in parkirno mesto

Vsaka hiša stoji na samostojni parceli in ima svoje priključke na komunalno infrastrukturo. Vse hiše imajo skupni ekološki otok za komunalne odpadke ter šest parkirišč za obiskovalce. Hiše so grajene klasično iz opeke in betonskih plošč, zunanja podoba je zaokrožena s fasadno opeko v dveh odtenkih, kot nekakšna šahovnica zemeljskih barv.

“V soju zahodnega sonca fasade dobijo še posebej lepo barvo, kar bo naselju vlivalo toplino,” je prepričana avtorica projekta iz biroja Ofis arhitekti.

Večina izbranih materialov je naravnih, z mislijo na dobro počutje stanovalcev in energetsko učinkovitost stavbe. Hiše so kupcem na prodaj v 3. podaljšani gradbeni fazi, kar v praksi pomeni, da so zunaj končane, od znotraj pa pripravljene na dokončanje po željah kupcev.

V celoti je urejena zunanja ureditev, vključno z zatravitvijo in zasaditvijo drevesa v atriju, narejeni so nadstreški za tri avtomobile in macesnova vrtna uta. Preostala zasaditev bo prepuščena okusu stanovalcev.

Prvih pet hiš je dokončanih, hitrost nadaljevanja gradnje pa je odvisna od zainteresiranosti trga za nakup tako vrhunskih hiš. V naselju je predvidenih skupno 28 hiš, ki naj bi bile zgrajene v naslednjih letih.

Hiše so prostorne in prilagodljive željam posameznih lastnikov. V pritličju so predvideni servisni prostori, utility, prostorna kuhinja in dneva soba, ter kotiček za »domačo pisarno«, v nadstropju pa različno število spalnic oziroma sob za morebitne druge potrebe stanovalcev ter dve kopalnici. Kupcem, ki jih navdušujejo pogledi na naravo, bo omogočeno, da si lahko bivalne prostore uredijo v zgornjem nadstropju, spodaj pa spalni del z izhodom na vrt.

Iz bivalnih prostorov v pritličju je izhod na vrt

Objekti se ponašajo z nadstandardno višino stropov z večjimi notranjimi volumni, prostori so izredno svetli. Velika panoramska okna vzpostavljajo vizualno in funkcionalno povezavo med notranjimi in zunanjimi vrtnimi prostori in omogočajo izhode na odprto iz praktično vseh prostorov. Višine nadstreškov na glavni fasadi omogočajo poleti osenčenje do spodnjega roba oken, kar povzroča prijetno klimo v stanovanju tudi v najhujši vročini, medtem ko pozimi, ko je vpadni kot sončnih žarkov nižji, omogoča osončenost globoko v notranjost prostorov. Stavbno pohištvo je iz masivnega lesa, s troslojno zasteklitvijo, kar se bo odražalo v ekonomiji ogrevanja oz. hlajenja, kot tudi v zagotavljanju visoke zvočne izolativnosti objekta. Ograje ter zidovi med stanovanjskimi objekti so postavljeni do meje zemljiških parcel posameznih lastnikov in ne posegajo na sosednja zemljišča.

Vse informacije: ETA INVEST d.o.o. www.soskevile.si

Prodaja: 031/331 165 ali prodaja@eta-invest.com


Najbolj brano