Sonce, zrak, zemlja, voda – in cenejša kurilna sezona!

Naravni viri vam lahko pomagajo prihraniti pri stroških energije ko zunaj zahladi. Tudi v najbolj mrzlih zimskih dneh se lahko namreč ogrevate s toplotno črpalko, ki za delovanje uporablja zrak, zemljo ali vodo, energijo pa ji lahko dovaja sončna elektrarna, nameščena na vaši strehi.

Tako boste z okolju prijaznim delovanjem prihranili pri mesečnih stroških in si prijetno ter denarnici prijazno zimo zagotovili tudi pri vas doma.

Zakaj ravno toplotna črpalka?

Toplotna črpalka je že dolgo med najbolj priljubljenimi načini ogrevanja, ki zadosti tako učinkovitosti kot varčnosti. Je namreč okolju prijazen vir toplote za ogrevanje prostorov in sanitarne vode, ki deluje po principu termodinamičnega kroga, kar pomeni, da v energijo za ogrevanje pretvarja toploto iz svoje okolice. S tem omogoča varčnejši in okolju prijaznejši način življenja, saj za svoje delovanje uporablja obnovljive vire energije, kot so zrak, zemlja in voda.

Še več: stroški ogrevanja so z uporabo ogrevalne toplotne črpalke lahko nižji tudi za 60 %, v poletnih mesecih pa nam črpalka omogoča še hlajenje prostorov.

Vse prednosti toplotnih črpalk dobro poznajo v gospodinjstvih po vsej državi, kjer so jim do doma, polnega topline in svežine, pomagali pri Petrolu. In to ne samo s pestro izbiro toplotnih črpalk, ampak tudi z brezplačnim svetovanjem, rezultat katerega je rešitev, ki je pisana na kožo vašemu načinu bivanja.

Še več: del Petrolove izvedbe na ključ - od svetovanja do montaže in priklopa toplotne črpalke – je tudi možnost ugodnega financiranja do 5 let, popolnoma brez obresti, ter vodenje postopka pridobivanja Eko sklad subvencije.

Pika na i: sončna elektrarna

Kaj pa elektrika, ki jo ogrevalna toplotna črpalka potrebuje za svoje delovanje?

Možna sta dva pristopa, pravijo v Petrolu.

Lahko se odločite za preklop na Petrol Elektriko, kjer boste ob nakupu toplotne črpalke uživali v ugodnejši, akcijski ceni dobave električne energije, z nakupi na Petrolu pa zbirali Zlate točke, ki bodo vaš mesečni račun po izteku akcije ponovno znižale.

Druga možnost, pravijo, pa je nakup fotovoltaičnih panelov. S t.i. sončno elektrarno, nameščeno na vaši strehi, boste pridobili lasten vir energije za toplotno črpalko, pa tudi za klimatsko napravo, hladilnik, pralni stroj in celo avto. In čeprav se zdi investicija na prvi pogled visoka, boste v tridesetih letih, kolikor znaša življenjska doba sončne elektrarne, lahko prihranili tudi več tisoč evrov.

Pri Petrolu lahko že v sedmih letih z brezobrestnim financiranjem brez pologa odplačate celotno investicijo, nato pa na mesec plačujete le še stroške obračunske moči in prispevka OVE in SPTE. V času Petrol financiranja vam v podjetju nudijo še brezplačno zavarovanje, nadzor delovanja sistema in vzdrževanje vaše sončne elektrarne.

Seveda bo nakup sončne elektrarne pri Petrolu potekal podobno, kot nakup toplotne črpalke: za vas bodo v podjetju poskrbeli celostno, z rešitvijo na ključ, za vas pa uredili tudi vso dokumentacijo, potrebno za pridobitev Eko sklad subvencije.

Ni slabo, kajne? Še posebej glede na to, da boste v zameno prejeli sončno elektrarno kar najvišje kakovosti, s paneli blagovne znamke Luxor Solar, nagrajenimi s certifikatom odličnosti Top Brand PV, ter nosilno konstrukcijo odlične kakovosti K2.


Najbolj brano