Slovensko podjetje začrtalo nov trend na področju ogrevanja doma

Podjetje Kronoterm je letos predstavilo novo toplotno črpalko VERSI. Z vsestransko napravo, ki je odlična rešitev za stanovanja in druge manjše objekte, so postavili nov mejnik na področju toplotnih črpalk. Značilnosti nove naprave ter načrte podjetja nam je predstavil direktor podjetja Bogdan Kronovšek.

Direktor Kronoterma  Bogdan Kronovšek
Direktor Kronoterma Bogdan Kronovšek 

Kakšne so značilnosti in prednosti vaše nove toplotne črpalke VERSI?

Nova toplotna črpalka VERSI je kompaktna, izredno učinkovita in kar 40-krat tišja od evropskih zahtev za tovrstne naprave. Glavno prednost predstavlja fleksibilnost uporabe ter vgradnje, saj jo je mogoče vgraditi v stavbo ali zunaj nje.

Prihodnost gospodarstva je vsekakor trajnostna usmeritev. Ali nova toplotna črpalka upošteva trajnostne principe?

Toplotna črpalka VERSI je narejena iz materialov, ki jih je lahko reciklirati. Uporabljamo hladivo, ki ima kar 67 % nižji potencial globalnega segrevanja od ostalih hladiv, ki se uporabljajo za toplotne črpalke.

Kako je potekala zasnova toplotne črpalke VERSI?

S predstavitvijo zelo uspešne rešitve ogrevanja in hlajenja toplotne črpalke Adapt, je prišlo čedalje več zahtev in želja po podobni rešitvi. Vendar rešitvi manjših dimenzij, moči in z bolj fleksibilno uporabo oziroma vgradnjo. To so bili glavni motivi pri razvoju in kot takšna predstavlja nove trende na področju toplotnih črpalk.

Kaj inovativna toplotna črpalka pomeni za podjetje in poslovanje?

Z VERSI osvajamo nova področja in tržne niše, kjer do sedaj toplotne črpalke niso bile prisotne ali pa ni bilo primernih izvedb. Rešitev smo razvili predvsem za nizozemski trg, kjer so se pred dvema letoma odločili za prenehanje uporabe zemeljskega plina za ogrevanje.

Kronoterm je družinsko podjetje, ki je zraslo iz delavnice. Najverjetneje se je tudi število zaposlenih v teh letih precej povečalo?

Trenutno imamo zaposlenih že preko 90 sodelavcev, skupaj z zunanjimi sodelavci in študenti pa nas je preko 110. Največ potreb po novih kadrih imamo v proizvodnji, prodaji ter v razvoju. Kot zanimivost pa naj povemo, da razvojna ekipa predstavlja skoraj 25 % vseh zaposlenih.

Kje vidite Kronoterm čez pet, deset let?

Kot vodilni slovenski proizvajalec želimo svojo vlogo v segmentu toplotnih črpalk na slovenskem trgu utrditi in v prihodnje nadgraditi. Prav tako želimo svojo pozicijo na tujih trgih okrepiti in se širiti na še kakšen nam zanimiv trg. Zadovoljni uporabniki, čisto okolje in prijetno vzdušje v Kronoterm ekipi pa je poleg vsega tisto, kar šteje največ.

Za več informacij o toplotni črpalki VERSI obiščite spletno stran www.kronoterm.com . Pišete jim na info@kronoterm.com ali jih pokličite na 703 16 20.


Najbolj brano