Oceni prihranek energije na www.varcevanje-energije.si

Kalkulator Oceni prihranek energije vam pomaga do prihrankov s prehodom na novi energent, novi ogrevalni sistem, sončno elektrarno in električni avto. Kalkulator spada pod okrilje revije Varčujem z energijo.

Zakaj je kalkulator odlična izbira, če želite prihraniti?

Uporabniki se brez definiranja prihrankov ob zamenjavi energenta stežka odločijo za sebi primerno izvedbo ukrepov, še težje se odločajo za prehod na sončno elektrarno in električni avto, ker jim razlike v prihrankih za njihov primer objekta niso definirane. Višina investicije je na prvi pogled pri obnovah ogrevalnega sistema visoka. Ob zamenjavi sistema za ogrevanje potrebujejo pomoč energetskih strokovnjakov, vendar ob tem ni nujno, da bodo za njihov primer investicije pridobili primerjavo prihrankov za različne energente in s tem sprejeli zares pravo odločitev.

Ker uporabniki iščejo informacije o možnih prihrankih za več energetskih ukrepov hkrati, smo v uredništvu revije Varčujem z energijo zasnovali novi Kalkulator Oceni prihranek energije, ki vam izračuna prihranke ob zamenjavi ogrevalnega sistema ter poda izračun za prihranke ob prehodu na energetsko samooskrbo (toplotna črpalka, sončna elektrarna, električni avto). Kalkulator zajema več kot 30 izračunov za različne ukrepe varčevanja z energijo, uporaben je za gospodinjstva in poslovne uporabnike.

V izračune so vključeni prehodi na vse ogrevalne sisteme; peč na polena, toplotna črpalka, plinska peč, ir paneli (razen peč na kurilno olje). S pomočjo kalkulatorja investitor pridobi informacije o prihrankih in vrednosti investicije za izbrano ogrevalno napravo, sončno elektrarno, električni avto. Uporaba kalkulatorja je preprosta. V kalkulator vnesete letno količino obstoječega energenta, letno količino električne energije, ter pridobite rezultat izračuna energetskih potreb objekta (kWh).

Prihranke z izračuni prejmete na naslov elektronske pošte, lahko pa tudi preverite vrednost investicije za izbrano ogrevalno napravo ali sončno elektrarno.

Kalkulator Oceni prihranek energije vam izračuna prihranke ob prehodu na novi energent, učinkovitejši sistem ogrevanja, samooskrbo s sončno elektrarno in električni avto.

korak 1 - vnesete letno količino obstoječega energenta in električne energije ter pridobite rezultat izračuna energetskih potreb objekta (kWh), korak 2 - v kalkulatorju izberete novo želeno vrsto ogrevalnega sistema in za prehod iz obstoječega na nov energent pridobite izračun prihrankov, korak 3 - pridobite izračun prihrankov/stroškov, za prehod na sončno elektrarno, korak 4 - vnesete količino opravljenih km letno ter pridobite izračun prihrankov/stroškov, ob prehodu na električni avto.


Najbolj brano