Ni gotovine? Ni problema!

Pošta Slovenije bo to poletje poskrbela za še bolj brezskrbno spletno nakupovanje. Ob dostavi pošiljk na dom ne bo več nevšečnosti glede plačila, saj bodo pismonoše, ki dostavljajo paketne pošiljke, in poštna okenca poslovalnic (razen pogodbenih pošt) opremljeni z dodatnimi POS-terminali za brezgotovinska plačila po povzetju. Tudi upravljanje s pošiljkami bo po vzpostavitvi nove enotne spletne vstopne točke moja.posta.si enostavnejše in preglednejše.

Dodatni POS-terminali za plačila po povzetju

Z zagotavljanjem dodatnih POS-terminalov Pošta Slovenije omogoča brezgotovinsko plačevanje paketov po povzetju. Pri spletnem nakupovanju Slovenci v primerjavi z drugimi evropskimi uporabniki nadpovprečno pogosto izberejo opcijo plačilo po povzetju.

Več kot 40 % kupcev plača izdelke, naročene pri slovenskih spletnih trgovcih, ob prejemu pošiljke.

Uporabnikom storitev Pošte Slovenije odslej ne bo treba več poskrbeti za dvig gotovine pred prejemom paketa v primeru plačila po povzetju. S POS-terminali bodo v kratkem opremljeni pismonoše, ki dostavljajo paketne pošiljke, in poštna okenca poslovalnic (razen pogodbenih pošt) po Sloveniji, kasneje pa tudi pogodbene pošte. Na tak način bodo kupci izdelke, naročene v spletni trgovini, plačali s kartico brez provizije, torej enako, kot če bi blago kupovali v fizični trgovini.

Enotna vstopna točka na spletu

Pošta Slovenije ob tem v kratkem uvaja tudi enotno vstopno točko na spletu. Vse informacije in podrobnosti o pošiljkah bodo odslej shranjene na uporabnikovem profilu. S klikom bo tako omogočeno celovito upravljanje s pošiljkami, med drugim urejanje naslovnikovega naročila. Pošta Slovenije na ta način izboljšuje uporabniško izkušnjo, saj je upravljanje preglednejše in enostavnejše. Moja.posta.si bo na klik dosegljiva tudi neregistriranim uporabnikom.

Uvedbi portala moja.posta.si bo sledila mobilna aplikacija in dodatne možnosti, kot so nastavitev priljubljenega mesta prevzema (PS Paketomat, paketnik, dogovorjeno mesto ipd.), pooblastilo drugim uporabnikom za prevzem pošte (stalno ali enkratno) in digitalno obvestilo o prispeli pošiljki. Uporabnik tako ne bo več prejel tiskanega sporočila o prispeli pošiljki v nabiralnik, ampak bo to s SMS-om opravila aplikacija.

Pošta Slovenije svojim uporabnikom zagotavlja vrsto enostavnih rešitev, sedem različnih načinov dostave in prevzem pošiljk na več kot 1.100 prevzemnih mestih. Iz raziskave zadovoljstva strank izhaja, da je 97 odstotkov uporabnikov paketnih storitev dostavo Pošte Slovenije ocenilo z oceno odlično*.

*Raziskava o zadovoljstvu strank s paketno dostavo – april, maj 2022.

www.posta.si

Foto: arhiv naročnika


Najbolj brano