EU VOICES: NAJ SE SLIŠI VAŠ GLAS IN VAM PRISVOJI POTOVANJE V STRASBOURG!

Projekt EU VOICES vas vabi, da s komentiranje videoblogov na spletni strani EU VOICES soustvarjate našo skupno evropsko prihodnost in se obenem s podanimi idejami, mnenji in predlogi potegujete za štiri dnevni izlet v Strasbourg za dve osebi. Gre za projekt, ki ga izvaja Televizija AS iz Murske Sobote in je sofinanciran s strani Evropske unije.

Namen projekta je promocija Konference o prihodnosti Evrope, ki že od lanskega leta vabi državljane in državljanke Evrope, da aktivno sodelujejo pri oblikovanju naše skupne prihodnosti, prihodnosti Evropske unije. Vsak torek in četrtek ob 17.00 si lahko na spletni strani EU VOICES ogledate nov videoblog, ki ga pripravljajo štirje priznani strokovnjaki in vplivneži.

Uveljavljen, novinar, politolog in zgodovinar dr. Uroš Lipušček, se ukvarja s temo migracije. V objavljenih videoblogih izpostavlja pomen migracij za življenje v Evropi. Te imajo tako pozitivne, kot negativne lastnosti in so ter vedno bodo del življenja na tej celini. Do izraza ponovno prihajajo v tem obdobju, ko prihaja veliko vojnih migrantov zaradi vojne v Ukrajini tudi v države članice Evropske unije. Ob tem še vedno ostajajo odprta vprašanja kako migrantom pomagati pri integraciji na eni strani in omejiti tiste migrante, ki povzročajo nemire v državah, v katere prihajajo, na drugi strani. Kakšna je vaša ideja? Zapišite jo pod videobloge dr. Lipuščka in prispevajte k spremembam v Evropski uniji.

O okolju in podnebnih spremembah razmišlja mag. Tanja Cegnar, predsednica Meteorološkega društva Slovenije. V ospredje postavlja pomembnost zmanjšanja prometa, vpliv podnebnih sprememb na kmetijstvo, vodo in zrak. Poučna je tema glede odpadkov, kot vira surovin in iztočnica, da današnje potrošne navade v veliki meri prispevajo k veliki količini odpadkov, ki nastanejo na vsakodnevni ravni. Na kakšen način bi vi zmanjšali količino odpadkov? Kako posameznik lahko pozitivno prispeva v tej smeri? Poglejte si zanimive videobloge mag. Tanje Cegnar in v komentar zapišite, kaj lahko naredi Evropska unija v smeri zmanjšanja onesnaževanja okolja.


Najbolj brano