Mrakova in Macarolova nazadovali, Žbogar v četrti regati tretji

Na Palma de Mallorci je za jadralkami in jadralci drugi dan regate za pokal princese Sofije, na kateri jadra tudi šest slovenskih predstavnikov, ki se potegujejo za čim boljše uvrstitve, v razredih laser in laser radial pa še za zadnji dve olimpijski vozovnici posameznega razreda.

V razredu 470 sta danes Tina Mrak in Veronika Macarol v 
prvem plovu zabeležili 17. mesto, v drugem pa sta v cilj 
prijadrali na desetem in sta po štirih odjadranih plovih po 
včerajšnjem vodstvu zdrsnili na skupno sedmo mesto, kar ju 
po zaključku kvalifikacij uvršča v zlato skupino. Foto: STA
V razredu 470 sta danes Tina Mrak in Veronika Macarol v prvem plovu zabeležili 17. mesto, v drugem pa sta v cilj prijadrali na desetem in sta po štirih odjadranih plovih po včerajšnjem vodstvu zdrsnili na skupno sedmo mesto, kar ju po zaključku kvalifikacij uvršča v zlato skupino. Foto: STA

PALMA DE MALLORCA > V razredu 470 sta danes Tina Mrak in Veronika Macarol v prvem plovu zabeležili 17. mesto, v drugem pa sta v cilj prijadrali na desetem in sta po štirih odjadranih plovih po včerajšnjem vodstvu zdrsnili na skupno sedmo mesto, kar ju po zaključku kvalifikacij uvršča v zlato skupino. Prvo mesto si delijo Britanki Amy Seabright in Anna Carpenter ter Brazilki Fernanda Oliveira in Ana Barbachan, tretji sta Nemki Annika Bochmann in Marlene Steinherr.

V razredu finn je Vasilij Žbogar po spodrsljaju v prvem in odličnem jadranju v drugem plovu skupno, po štirih regatah, 17. Že v ponedeljek se Izolčan na regatnem polju ni počutil najbolje, saj je bil v konkurenci 73 jadralcev na skupnem 15. mestu. Tudi danes je bil precej utrujen, a željan dokazovanja, vendar se mu prva regata dneva ni ravno posrečila.

"Prva regata ni potekala po mojih željah, startal sem slabo, poskušal sem se izvleči, ampak prav veliko se ni dalo nadomestiti," je o prvem nastopu povedal Žbogar, ki je v cilj prijadral kot 30., veliko bolj zadovoljen pa je bil po drugi današnji regati, ki jo je končal na tretjem mestu: "Dobro sem startal, bil ves čas v dobrem položaju. Je boljše kot včeraj, vsaj malo v tolažbo pa mi je, da sem bil v obeh regatah pred Gilesom Scottom, tudi on tokrat dela napake. Do konca je še šest regat, moram se čim bolje regenerirati in upam, da se bom bolje počutil jutri, je pa današnje tretje mesto odlična spodbuda," je še dodal Žbogar.

V vodstvu je Novozelandec Josh Junior, drugi je Britanec Giles Scott, tretji pa Nizozemec Pieterjan Postma.

V razredu laser se je Žan Luka Zelko z današnjima 22. mestom in UFD, ki se, kot najslabši rezultat odbija, uvrstil na 31. mesto in v zlato skupino ter ostaja v igri za olimpijsko vozovnico v razredu laser. Drugi slovenski predstavnik Nik Pletikos je po današnjih plovih, na katerih je dosegel dve 31. mesti, na skupnem 99. mestu in bo v finalni seriji jadral v srebrni skupini. Vodi Andrew Maloney iz Nove Zelandije, na drugem mestu je trenutno Norvežan Kristian Ruth, na tretjem pa Američan Charlie Buckingham.

Kim Pletikos je po 35. in 37. mestu v razredu laser radial na 74. mestu in bo z jadranjem prav tako nadaljevala v srebrni skupini. V vodstvu je Belgijka Evi Van Acker pred Britanko Alison Young in Finko Tuulo Tenkanen.

Jutri se tekmovanje na Mallorci nadaljuje, v razredih, v katerih jadrajo slovenski predstavniki, sta na sporedu po dva plova, začetek jadranje je predviden ob 11. uri.

STA


Najbolj brano