V Kranjski Gori novi hostel

Turistično ponudbo v Kranjski Gori bo obogatil novi hostel Barovc, ki bo po današnjem slavnostnem odprtju prve goste sprejel v ponedeljek.

Turistično ponudbo v Kranjski Gori   bo obogatil novi hostel Barovc, ki bo po današnjem slavnostnem odprtju prve goste sprejel v ponedeljek.
Turistično ponudbo v Kranjski Gori bo obogatil novi hostel Barovc, ki bo po današnjem slavnostnem odprtju prve goste sprejel v ponedeljek. 

KRANJSKA GORA > Visoko kategorizirani hostel ima enajst sob s skupno 31 ležišči, njegova upravitelja pa poleg mladih pričakujeta tudi druge starostne skupine gostov iz vsega sveta.

Kot je pojasnila direktorica hostla Barovc Sandra Grah Kompare, sta z možem dolga leta delala v turizmu in gostinstvu, že dlje časa pa sta iskala priložnost, kako bi svoje znanje in veščine čim bolje uporabila. Ko se je najemnik penziona v bližini jezera Jasna v Kranjski Gori upokojil, sta uresničila svojo življenjsko željo in vzela objekt v najem.

Vsaka soba ima lastno kopalnico

Pred mesecem dni sta prevzela ključe objekta in ga začela urejati. Pri težkih začetkih pa so jima poleg prijateljev pomagali tudi ostali turistični akterji v Kranjski Gori, je povedala direktorica.

V hostlu je enajst sob s skupno 31 ležišči, od tega je sedem dvoposteljnih, tri štiriposteljne in ena petposteljna soba. Objekt pa obsega tudi pokrito teraso, notranji prostor za druženje in restavracijo.

Hostel ni namenjen le mladim, temveč v njem pričakujejo povsem raznolike goste, saj so hostli zadnje čase zelo priljubljeni tudi med pari, družinami, starejšimi popotniki in upokojenci. Barovc je zanje še toliko bolj zanimiv, ker nima skupinskih ležišč in ker je vsaka soba opremljena z lastno kopalnico.

...

Rezervacije, opravljene v zadnjem mesecu, novemu hostlu dajejo dobre obete za zimsko sezono. Od konca decembra do 11. januarja ter za čas tekem v Planici so zmogljivosti že razprodane, v ostalih terminih pa bo zasedenost precej odvisna od vremenskih razmer. Za novo leto je približno 30 odstotkov rezervacij s strani Slovencev, sicer pa bodo v hostlu prevladovali tujci, predvsem Čehi, Madžari in Poljaki.

Hostel je registriran tudi prek mednarodne organizacije za hostle, ki mu je dodelila najvišjo kategorijo petih šotorčkov. Vključuje se tudi v mrežo slovenskih mladinskih prenočišč, ki jo v mednarodno federaciji zastopa Popotniško združenje Slovenije.

V Kranjski Gori sicer že deluje hostel Nika, hostli pa so tudi v ostalih gorenjskih turističnih krajih, na Bledu, v Bohinju in v Radovljici.

STA


Najbolj brano