Približuje se že osma Ankaranska Bandima

Odštevajo se dnevi do že osmega festivala Ankaranska Bandima, na katerega tudi letos muhasto vreme ne bo vplivalo. Pod šotorom se bo v soboto zvrstilo sedem skupin, tam bodo tudi tradicionalni Freedom Fighters, skrbniki glasbenega razpoloženja čez celotno prireditev. Dogodek bo izjemen tudi zato, ker bo nastopila iz pepela obujena skupina Valter brani Sarajevo.

Gatos del Mundo
Gatos del Mundo  

ANKARAN > Dnevni program sobotnega festivala Ankaranska Bandima bo takšen: ob 13. uri se bodo pričele otroške delavnice, ob 14. uri bo turnir košarke na pomolu, ob 16. uri sledijo ostale športne aktivnosti, ob 18. uri pa se bodo začeli koncerti. Glasbeno matinejo bo odigrala skupina Slow Wave, sledil bo bend Valter brani Sarajevo, za njimi stopijo na oder Hella Comet, ki bodo odstopili mesto skupini Black Rainbows. Odličen koncertni nastop pripravljajo še M.O.R.T., Nikki Louder in Gatos del Mundo.

Ob že osmi Bandimi soorganizator Sebastjan Jerman pravi: “Zdi se kot včeraj, pa je vendarle minilo že skoraj četrt stoletja od ideje, da se na obali, takrat kampa v lasti študentske organizacije, odvije koncert Mladih talentov.”

Tik ob morju (na pomolu) so ankaranski mladinci zavihali rokave in iz elementov za gradbeni oder zgradili glasbeni oder. Ta je zdržal vse nastopajoče, čemur se še danes smejijo. V vsesplošnem zadovoljstvu in navdušenju je padla ideja, da bi koncert na Študentu postal tradicionalen. Trajalo je še dve desetletji, preden so postale vsakdanje obveznosti manj težke in so naredile prostor želji po druženju. In od leta 2010 jim uspeva, da septembra občinstvu ponudijo glasbeno bandimo, Ankaransko Bandimo.NR


Najbolj brano