Radi imamo naš Slavnik

Podpisana Marija Furlanič podajam v imenu 81 planincev nestrinjanje o lažnih izjavah in blatenju oskrbnikov koče na Slavniku. Izvedeli smo namreč, da je bil na Planinsko zvezo Slovenije poslan dopis, v katerem so napisane laži, ki postavljajo v slabo luč osebe, ki si tega ne zaslužijo.

Smo planinci, radi imamo planine, naravo, radi imamo naš Slavnik. Redno ga obiskujemo, posebno še ob vikendih in praznikih. Zakaj? Takrat je koča odprta, čutimo, da smo dobrodošli, čutimo neko toplino ob prijaznosti oskrbnikov koče in ostalega osebja. Tudi med seboj se že dobro poznamo, dovolj nam je, da se vidimo, pozdravimo, malo poklepetamo ob dobri kavici, čaju ... in se tako napolnimo z novo energijo. Med drugim je bil koči tudi podeljen certifikat Koča prijazna družinam in Koča prijazna okolju. Seveda je bilo to doseženo z dobrim sodelovanjem med OPD Koper in skrbniki koče.

V Podgorju je že nekaj časa tudi problem parkiranja, o čemer je bilo že veliko povedanega v javnih medijih. Seveda so še druge poti, ki vodijo na Slavnik, za nas z obale daljše, posebno za tiste, ki skoraj dnevno obiskujejo Slavnik. Zato istočasno pozivamo vse pristojne (Agrarna skupnost Podgorje, KS Podgorje, MO Koper, OPD Koper), da v najkrajšem možnem času nekaj postorijo za našo dobrobit in dobrobit krajanov Podgorja. Slavnik je in bo ostal naš ponos in ne želimo, da postane Podgorje črni madež za to idilo, kajti obiskujejo ga planinci iz vse Slovenije in tudi tujine.

Seveda bo s tem dopisom seznanjena tudi Planinska zveza Slovenije.

MARIJA FURLANIČ, Koper


Pišite nam


Najbolj brano