Dipo mi paše!

Slogan, ki mi že tako ni všeč, mi sedaj obrača želodec. In ne morem molčati ob packariji, ki se nam dogaja pred očmi. Vrli občinski svetniki in poslanci so pred leti z zelo “dolgoročnim” razmišljanjem prodali stavbo remize tujcu. Zagotavljanje odgovornih, da bodo kupci poskrbeli za primerne vsebine, se je izkazalo za “blef” in nakladanje. Po hitrem postopku so remizo napolnili s šaro in “očistili” njeno okolico. Počistili so tudi na občinskem (torej tudi na našem), ob cesti. Ravno prav, da občina nima stroškov s tem, zato izvajalcev ne bo tožila ali kaznovala - saj se Slovenci že preveč radi tožarimo. Okrog supernove in remize je potrebno še vso travo zaliti z betonom in s strojnim čistilcem bo okolica prav hitro sijala.

Mira Bastjančič: “Sveče, ki so jih prižgali protestniki na štorih ob remizi, sicer s svojo plastiko onesnažujejo okolje, bi povedali zeleni, jaz pa se jim zahvaljujem, da so jih prižgali tudi v mojem imenu.”

V Novi Gorici blagodejne sence res ne potrebujemo. Stanovalci nekega bloka so morali za podiranje dveh cipres, ki jih pred 40 leti niso sami posadili, pač pa Komunala za zeleno mesto, najprej pridobiti mnenje hortikulturne komisije, zbrati izjave vseh lastnikov v bloku, te odnesti na MONG, da bi pridobili soglasje za posek, nato izbrati izvajalca, ki bi zaračunal najmanj 1200 evrov in več. Po domače ne bi mogli izvesti niti obrezovanja dreves; kakšna kazen bi doletela njih, če bi to naredili? Ustavilo se je pri denarju. Če bi poklicali “zelene” Avstrijce, vsega tega ne bi bilo treba, pa še zastonj bi bilo. Sveče, ki so jih prižgali protestniki na štorih ob remizi, sicer s svojo plastiko onesnažujejo okolje, bi povedali zeleni, jaz pa se jim zahvaljujem, da so jih prižgali tudi v mojem imenu.

In to ni edina cvetka, s katero “razvijamo” naše mesto. Pred tem je bila to zame NKBM (kmalu bo ostala le modra stavba) in vsa zapravljena podjetja, nesrečna stolpnica Eda, tudi Supernova, ki so jo postavili pred nos remize, Qlandija v centru mesta, pa SGP, ki še vedno ni rešena zgodba, univerza, ki je vsepovsod, ograje čez vse stare poti, da se zaščiti lastnina, na vrsti je bila Laščakova vila. Bo rešena? Hvala vsem, ki ste se javno zavzeli proti prodaji, potreben je bil le kak teden, da si je občina premislila in se odločila, da jo obnovi. Jo bo prodala kakemu šejku, ko bo vanjo vložila naše in evropske milijone? Pridružujem se vprašanju mag. Kozinc: čigavo je res naše mesto? Kaj bi pravzaprav radi? Ljudje zbudimo se, Trnuljčice se pretegujejo, princev je preveč, žal, nas meščanov ne bo prišel nobeden poljubit.

MIRA BASTJANČIČ, Nova Gorica


Pišite nam


Najbolj brano