Vrhunec sezone, kadri na psu

Nerazumljivo je, kako lahko v turistični in gostinski panogi kronično primanjkuje delavcev, po drugi strani pa je bil vtis, da smo novo kolektivno pogodbo za to panogo pričakali skorajda po čudežu. Več mesecev po tem, ko je stara prenehala veljati. Najbrž ne po naključju so jo sindikati in delodajalci podpisali na vrhuncu turistične sezone.

Najtrši oreh sta bila ureditev delovnega časa in koriščenje oziroma način plačila presežnih ur, ki jih delavec večinoma oddela med poletno turistično sezono. Ure, ki jih natakarji, kuharji in sobarice ne bodo mogli koristiti, bodo po novem lahko dobili plačane po postavki, ki bo od 30 do 50 odstotkov višja od običajne, odvisno od tega, kdaj jim jih bodo izplačali (v obdobju do pol leta, enega leta ali več). Po besedah sindikata je namen predvsem spodbuditi delodajalce, da zagotovijo dovolj počitka in preprečijo prekomerno obremenitev svojih zaposlenih.

“Razlog za izrazito nizke plače v tej panogi pa gre iskati predvsem v neurejenih razmerah, ki vladajo v naši državi.”

O povišanju plač v gostinstvu in turizmu so se socialni partnerji sicer sporazumeli že konec lanskega leta. Tako je bila po podatkih sindikata povprečna neto izplačana plača v panogi maja letos 793,74 evra, kar je še vedno precej pod slovensko povprečno neto plačo; ta je za isti mesec znašala 1077,77 evra. Dejstvo je, da je večina natakarjev in sobaric na minimalnih plačah. Na očitke o izkoriščanju pa delodajalci odgovarjajo s svojo platjo zgodbe. Vsi po vrsti zagotavljajo, da jim dobrega delavca ni težko dobro plačati, a teh v gostinstvu in turizmu skorajda ni dobiti. Glede na to, da prostih usposobljenih kadrov na trgu ni - veliko jih tudi “pobegne” v bolje plačano tujino - , se morajo zanje ostro boriti.

Razlog za izrazito nizke plače v tej panogi, ki jih izkazuje statistika sindikata, pa gre iskati predvsem v neurejenih razmerah, ki vladajo v naši državi. Tako podjetja zaradi pomanjkljivega nadzora očitno še vedno ne izdajajo vseh računov za svoje storitve, zaposlene pa plačujejo “nekaj na račun, nekaj na roko”. Sami delavci pa neredko - še posebej če gre za tujce - pristajajo na delo oziroma plačilo na črno. Tudi mladi se včasih ne zavedajo, da bodo imeli zaradi trenutnega, sicer nekaj višjega zaslužka na roko, dolgoročne posledice pri višini prihodnje pokojnine. Če imajo pri tem sploh izbiro.


Najbolj brano